Десетки, а може би стотици българи ще изгорят с кувертите

...
Десетки, а може би стотици българи ще изгорят с кувертите
Коментари Харесай

Стотици българи може да „изгорят” с новогодишни куверти заради фалшив сайт за резервации

Десетки, а може би стотици българи ще " изгорят ” с кувертите си за новогодишната нощ. За това сигнализират хотелиери, които разбрали, че платформа продава пакети за техните хотели, само че без единодушието им. Част от пострадалите мениджъри даже персонално резервирали пакети в своите хотели, в случай че от дълго време свободни места няма.

Така направил и Кристиян Киров, който ръководи хотел край Бургас. След като сътрудници от Батак му алармирали за уеб страницата, той влезнал и резервирал несъществуващи свободни места за Нова година. Получил удостоверение от уеб страницата и даже телефонно позвъняване. " Получаваш удостоверение на имейл адрес и проформа фактура, която би трябвало да платиш по банков път ”, изясни Киров. Той сподели, че си е направил лично следствие. Оказало се, че компаниите са регистрирани на името на малоимотни жители.

Първа в истинността на платформата се усъмнила жена от Стамболийски. " Първо се усъмнихме в цената, тъй като сме търсили доста вили и първокласна за такава цена е просто шокиращо. Другото, което ни усъмни, беше, че заплащането би трябвало да е на 100% ”, споделя Таня Никлева. Въпреки това дамата водила дълга преписка с лъжливия уебсайт, само че позвънила и в самата вила. Тогава схванала, че е жертва на опит за машинация.

Хотелиерите са подали сигнал до вътрешния министър Калин Стоянов, който, по думите им, незабавно се заел със случая. След като са измамата е известен отдел " Киберпрестъпления ” към Министерство на вътрешните работи, платформата е блокирана и към този момент е почнало следствие, споделя Народоосвободителна въстаническа армия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР