Десетият ден от войната в Украйна - руските сили обявиха

...
Десетият ден от войната в Украйна - руските сили обявиха
Коментари Харесай

Ден 10 от войната в Украйна: Хуманитарни коридори, прекратена евакуация и нови жертви


Десетият ден от войната в Украйна - съветските сили оповестиха " режим на тишина " и отвориха първите филантропични коридори за излизане на цивилни от два атакувани града в Южна Украйна.

На този декор бойните дейности не престават, бомби взеха цивилни жертви и унищожиха десетки домове и учебно заведение. Въпреки отворените филантропични коридори в Мариупол и Волноваха, малко на брой съумяха да се изтеглят.

Какво значи оповестеният " режим на тишина " в Мариупол и Волноваха? Оръдията замлъкнаха в 9 ч. и трябваше да мълчат седем часа. На моменти обаче съгласувания кулоар с украинските управляващи беше нарушаван.

Именно завладяването на Мариупол и на Волноваха даде опция на съветската войска да отвори сухопътен кулоар сред двете самообявили се републики в Донбас и анексирания Крим.

До края на оповестения филантропичен кулоар от Волноваха съумяха да излязат едвам 400 поданици. По предварителни данни, оттова трябваше да се изтеглят няколко десетки хиляди души. Киев упрекна съветската войска за осуетената евакуация.

„ В 11:45 ч. Руската федерация стартира да бомбардира Волноваха с тежка артилерия. Имахме предварителна договореност от 9 ч. сутринта да бъдат отворени два филантропични коридора. Уведомявам ви, че Русия наруши съглашението, което беше реализирано с посредничеството на Червения кръст “, съобщи вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук.

Снимка: bTV


Без мъртвило не престават сраженията в цяла Източна Украйна и към Киев. В Житомир беше изцяло разрушено огромно учебно заведение. При бомбардировка против едно от предградията на столицата са разрушени къщи, има и починали цивилни.

„ Това е безумение, това е Сирия. Никога не съм и мислил, че руснаците ще дойдат тук при нас. Но ние, украинците, ще надживеем. Ще бъдем мощни и ще накажем врага. Слава на Украйна “, съобщи жителят на село Бишиев Сергий.

Руското командване разгласи, че за 10-те дни война са изумени над 2000 военни цели в Украйна – командни пунктове, радари и ракетни установки.

Заради разпространението на " погрешна информация ", в това число и за съветските загуби, медиите и публицистите са застрашени от сурови наказания и години затвор, съгласно новия закон в Москва. Големи международни медии към този момент започнаха да затварят бюрата си там. От своя страна Киев заяви за над 40 съветски самолета и още толкоз хеликоптера, свалени в сраженията. Днес в плен попадна и въздушен ас, летял в Сирия.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР