Десетина европейски държави ще се съберат в неделя на форум

...
Десетина европейски държави ще се съберат в неделя на форум
Коментари Харесай

Над 1/3 от ЕС иска затягане на политиката към мигрантите

Десетина европейски страни ще се съберат в неделя на конгрес в Брюксел, на който ще бъдат разисквани ограничения за стягане на миграционната политика, както в границите на Европейски Съюз, по този начин и отвън него. Това излиза наяве от план, който се появи в немската преса. Текстът, който евентуално ще търпи още промени, бе изпратен на десетина държавни управления, които ще вземат участие в неделя в срещата, на която се чака да се търсят отговори на проблемите, свързани с миграцията. В документа се акцентира, че едностранни и некоординирани с останалите страни ограничения, биха били освен по-малко ефикасни, само че и биха нанесли ущърб на процеса на европейска интеграция. Те биха заплашили шенгенската политика, се споделя в документа, който бе оповестен в немските ежедневници " Ханделсблат " и " Зюддойче Цайтунг ".

Във вътрешен проект се плануват засилени контролни инспекции по летища, жп гари и пътища. Кандидатите за леговище ще рискуват " санкции ", в случай че не остават в страната, в която са регистрирани, се споделя в текста.

Подчертава се, че няма предписание, което да позволява да се внася молба за леговище в страна, определена от мигрантите, тъй че да им е най-удобна. Тези ограничения би трябвало да разрешат на немския канцлер Ангела Меркел да успокои напрежението в своето държавно управление и твърдата линия на своя вътрешен министър, който заплашва, че ще " отблъсне " мигрантите, които са пристигнали на немските граници, в случай че няма европейско решение до срещата на върха в края на юни.

Документът планува и стягане на ограниченията на външните граници на Европейски Съюз.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР