Десетима заподозрени са задържани при мащабна акция за разбиване на

...
Десетима заподозрени са задържани при мащабна акция за разбиване на
Коментари Харесай

Разбиха ОПГ, вкарвала незаконно китайски граждани в Германия

Десетима обвинени са арестувани при огромна акция за разтрошаване на интернационална мрежа за трафик на хора, която нелегално е вкарвала китайски жители в Германия, съобщи ДПА, базирайки се на изказване на управляващите.

Повече от 1000 чиновници на федералната полиция и на други правоприлагащи органи са взели участие в интервенцията, която се е провела рано тази заран и е обхванала осем провинции.

Претърсени са общо 101 жилищни и бизнес пространства, в това число две адвокатски адвокатски фирми, оповестиха от федералната полиция в Санкт Аугустин край Бон.

Предполага се, че възползвайки се от специфичните правила за квалифицирани задгранични служащи, обвинената незаконна група за контрабанда е получила позволения за престояване за към 350 най-вече китайски жители против пет или шестцифрени суми в евро.

Специализирани полицейски акции са осъществени на територията на провинциите Северен Рейн-Вестфалия, Шлезвиг-Холщайн, Берлин, Хесен, Райнланд-Пфалц, Баден-Вюртемберг и Бавария. Освен това са били конфискувани активи на групировката и са били събрани спомагателни доказателства.

Разследването е концентрирано в западната провинция Северен Рейн-Вестфалия, където са арестувани 10-те обвинени, в това число двама юристи. 

През 2022 година федералните правоприлагащи органи са записали 4936 случая на трафик на хора на територията на Германия – нарастване с съвсем 30 % спрямо 2021 година, отбелязва ДПА, представено от Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР