Десети ден в най-големите летни жеги продължава стачката на служителите

...
Десети ден в най-големите летни жеги продължава стачката на служителите
Коментари Харесай

10-ти ден в рекордни жеги: Гърция тъне в боклуци

Десети ден в най-големите летни жеги продължава стачката на чиновниците по чистотата в Гърция. огромните градове в страната са заринати с неизвозени битови боклуци, гюмовете съставляват вонящи камари. Хотелиерите сами заплащат на частни лица за транспортиране на боклуците.

От лекарския съюз предизвестяват за риск от болести при високите температури. От през днешния ден в границите на четири дни се чака температурите в Гърция да доближат 45 градуса.

Синдикатите не престават с митингите до петък в очакване да се реши казусът с работните места на чиновниците, които са застрашени от съкращения, съобщи БНР. Под въпрос са 10 000 служащи, тъй като след приключването на краткотрайните им трудови контракти те може да не бъдат възобновени. Затова от синдикатите упрекват държавното управление, че не е спазило уговорката си по удължаването им.

Кризата с боклука докара и до рецесия в връзките на партиите. Управляващите от СИРИЗА упрекват опозицията, че употребява недоволството на чиновниците, с цел да компрометира държавното управление и страната.

На места стачкуващите разрешиха част от отпадъците да се извозят, само че това не взема решение казуса. Прокуратурата разпореди инспекция, тъй като рецесията с боклука слага на риск здравето на хората.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР