Десети ден протести след катастрофата на кръстовището на булевард Сливница“

...
Десети ден протести след катастрофата на кръстовището на булевард Сливница“
Коментари Харесай

Десети ден протести след катастрофата на Сливница“

Десети ден митинги след злополуката на кръстовището на бул. „ Сливница “ и ул. „ Русе “, при която 18-годишен водач опустоши и умъртви двама млади. Хората влязоха в община „ Илинден “ с претенции против войната на пътя, а Министерство на вътрешните работи предложи съответни ограничения в Народното събрание. 

Протестиращите упорстват да се върне отброяването на светофари и шофирането с над 50 км/ч да се криминализира. За да се промени нещо, те за следващ път седнаха на масата за договаряния с общината.

„ Продължителност на светене на зеления светофар, добра маркировка, легнали служители на реда в локалните платна “, сподели един от протестиращите - Николай Павлов.

След два часа спор, още веднъж се чуха обещания.

„ На всички 280 светофара в София няма да се минава на мигаща нощна светлина, ще се освежи маркировката по булеварда, в зоните преди пресичанията, където има пешеходни пътеки, ще бъде поставена маркировка, която е с по-голямо сцепление “, сподели зам.-кметът на София Дончо Барбалов.

„ За момента всичко е на база обещания. Искаме да забележим резултати и малко по-малко може би ще станем удовлетворени “, сподели пред Би Ти Ви Пламен Манчоров, участник в митингите.

На митинг, само че пред Съдебната палата, излязоха и близки на починали на пътя също с съответни претенции, само че в Наказателния кодекс.

„ Минава с висока скорост индивидът и напряко на място го опустошава. Мъжът не знам от кое място е, книжката не му е взета. Той е карал с висока скорост. Трябва ли още едно ликвидиране да стане на пътя, с цел да му се вземе книжката? “, пита Венета Александрова, майка на умрял на пътя.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР