Десети ден продължават протестите на миньори и енергетици от комплекса

...
Десети ден продължават протестите на миньори и енергетици от комплекса
Коментари Харесай

В Марица-изток започва подписка за ефективна стачка

Десети ден не престават митингите на миньори и енергетици от комплекса " Марица-изток ". Остават блокадите на автомагистрала " Тракия " при Стара Загора, на пътя Стара Загора-Димитровград, Прохода на републиката и Подбалканския път при Гурково. От през днешния ден протестиращите се готвят и за ефикасни протестни дейности.

На автомагистрала „ Тракия “ на самобитно общо заседание на протестиращите стана ясно, че стартира събиране на подписка за стачка в комплекса рудниците и цеховете на комплекса „ Марица-изток “. По закон ще е нужна поддръжката на повече от половината от служащите, изясни Георги Господинов от КНСБ в " Мини Марица-изток ".

Ще би трябвало да се уточнят и точните претенции, които ще бъдат дефинирани в подписката по предприятията в " Марица-изток ". Основното е евакуиране на териториалните проекти от европейските институции, както и гарантиране на работа краткосрочно и дълготрайно на мини и тецове в комплекса " Марица-изток ". Протестиращите се сплотиха към мнението пътните блокади да останат.

Днес беше оповестено и, че в четвъртък от 18 часа миньори и енергетици приканват за народен митинг, на който чакат поддръжка в цялата страна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР