Десетгодишно българско момче е ранено по време на стрелба по

...
Десетгодишно българско момче е ранено по време на стрелба по
Коментари Харесай

Българче беше ранено при убийството на мафиот в Италия

Десетгодишно българско момче е ранено по време на пукотевица по представител на калабрийската мафия Ндрангета, оповестиха италианските медии. Двама мъже простреляли на място 39-годишния Фабио Джузепе Джофре в притежавания от него парцел в Семинара, Калабрия. С него по това време обаче се намирало и детето на живеещи наоколо българи. Не е ясно дали момчето работело при Джофре, макар нежната си възраст, или просто било с него, с цел да види животните в къщата му. В момента това се обяснява от следователите, проверяващи убийството. Детето било ранено в корема, само че не е с заплаха за живота. Откарано е в болничното заведение на Реджо Калабрия.
Следователите нямат подозрение, че става въпрос за ликвидиране от мафиотски вид – стрелците стреляли, с цел да убият, след което се отдалечили пешком, минавайки през полето покрай къщата. Преди десетина години отново на това място се разиграл и различен кървясъл спектакъл, този път с присъединяване и на дами, обвързван със разпра вътре в средите на Ндрангета.
При последния случай обаче убийците не са се спрели даже в наличието на дете. Разследването се води от Дирекцията Антимафия в Реджо Калабрия, която дружно с Прокуратурата на Палми се пробва да разгадае динамичността на закононарушението. Те се мъчат да схванат дали става въпрос за нахлуване в средите на Ндрангета от Семинара, или пък за възмездие против Джофре. Той е обвързван с едноименния клан. Въпреки това се счита от много време за „ разпасано куче”, което работи, както желае. Бащата на убития също бил част от клана, само че умрял, малко преди да бъде наказан дефинитивно.
Според подслушани телефонни диалози на хора от клана в предишното Джузепе Джофре направил през 2007 година „ неоторизирана” от клана кражба – нещо, което не се понравило на босовете й. Въпреки че били родственици, чичото на Джофре, прочут с прякора Нино Бонго, бил записан да споделя по какъв начин племенникът му би трябвало да бъде убит, в случай че се появи в Семинара.
Само преди пет месеца в къща на Джузепе Джофре бил открит оръжеен боеприпас от седем пушки, за които се оказало, че са откраднати в Северна Италия. Те били скрити от Джофре под мрежата, употребена за събиране на реколтата от маслини. Джузепе бил задържан през февруари, само че към този момент бил пуснат на независимост, по тази причина и отишъл умерено в парцела си в Семинара. Там трябвало да се погрижи за животните в пространствата извън и точно в този миг се придружавал от българското дете. Следователите не дават други детайлности за родителите на детето.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР