Десетгодишно българче е ранено при стрелба представител на калабрийската мафия

...
Десетгодишно българче е ранено при стрелба представител на калабрийската мафия
Коментари Харесай

Раниха 10-годишно българче при мафиотска престрелка

Десетгодишно българче е ранено при пукотевица представител на калабрийската мафия Ндрангета, оповестиха италианските медии. Двама мъже простреляли на място 39-годишния Фабио Джузепе Джофре в парцела му в Семинара, Калабрия. С него по това време обаче се намирало и детето на живеещи наоколо българи.

Не е ясно дали момчето работело при Джофре, макар нежната си възраст, или просто е било с него, с цел да види животните в къщата му.

Детето е ранено в корема, само че без заплаха за живота. Откарано е в болничното заведение на Реджо Калабрия.

Следователите са сигурни, че става въпрос за ликвидиране от мафиотски вид - стрелците стреляли, с цел да убият, след което се отдалечили пешком, минавайки през полето покрай къщата.

Разследването се води от Дирекцията Антимафия в Реджо Калабрия, която дружно с Прокуратурата на Палми се пробва да разгадае динамичността на закононарушението оповестява "24 часа ". Те се мъчат да схванат дали става въпрос за нахлуване в средите на Ндрангета от Семинара, или пък за възмездие против Джофре. Той е обвързван с едноименния клан. Въпреки това се счита от много време за "разпасано куче ", което работи, както желае. Бащата на убития също бил част от клана, само че умрял, малко преди да бъде наказан дефинитивно.

Според подслушани телефонни диалози на хора от клана в предишното Джузепе Джофре направил през 2007 година "неоторизирана " от клана кражба - нещо, което не се понравило на босовете й. Въпреки че били родственици, чичото на Джофре, прочут с прякора Нино Бонго, бил записан да споделя по какъв начин племенникът му би трябвало да бъде убит, в случай че се появи в Семинара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР