Десет. Толкова бяха нарушенията, които футболистите на Швейцария извършиха срещу

...
Десет. Толкова бяха нарушенията, които футболистите на Швейцария извършиха срещу
Коментари Харесай

Неймар е най-фаулираният играч на световни първенства от 20 години насам

Десет. Толкова бяха нарушаванията, които футболистите на Швейцария направиха против огромната звезда на Бразилия Неймар.

Двубоят приключи 1:1, а най-скъпият футболист в историята беше подложен на непрекъснат тормоз от противниковите играчи. Той се трансформира в най-фаулирания състезател в мач от международни финали от 20 години насам.

За последно повече нарушавания са били осъществени против Алън Шиърър на 15 юни 1998 година Тогава именитият нападател на британския народен тим е фаулиран цели 11 пъти от играчи на Тунис. Въпреки това той отбелязва първия гол в мача, а " трите лъва " печелят с 2:0.

Неймар, който пропусна последните три месеца от сезона поради счупена кост в стъпалото, е най-фаулираният бразилски футболист на международни шампионати от мондиала в Англия през 1966 година

10 - The last player to be fouled more in a #WorldCup game than Neymar v Switzerland (10) was Alan Shearer in 1998 (11 v Tunesia). Down. pic.twitter.com/5uE51q1Irx
— OptaJohan (@OptaJohan) 17 юни 2018 година

" Няма какво да кажа. Просто би трябвало да играя футбол, или най-малко да се пробвам да го върша. Съдията е този, който би трябвало да гледа ", съобщи бразилецът след мача.

Той прикани реферите да обръщат повече внимание, когато някой е фаулиран толкоз постоянно, само че добави, че е привикнал и " това е нещо обикновено във футбола ".

Неймар разсея подозренията, че е получил нова контузия. " Наритаха ме и ме боли, само че няма нищо притеснително ", сподели още капитанът на Бразилия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (218)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР