Десет станции със 17 зарядни точки за електрически превозни средства

...
Десет станции със 17 зарядни точки за електрически превозни средства
Коментари Харесай

В София изграждат станции за електромобили на стойност 60 млн.

Десет станции със 17 зарядни точки за електрически транспортни средства ще бъдат построени в София в границите на пет години. Това стана ясно след съвещание на Столичния общински съвет в четвъртък, откакто членовете му утвърдиха отчет на двамата общински съветници от ГЕРБ Стефан Марков и Симеон Колев за образуване и осъществяване на състезания за отдаване чартърен за период от 10 години на терени, благосъстоятелност на общински търговски сдружения, за създаване на зарядни станции за електрически коли.

Средствата за това са обезпечени от Оперативна стратегия „ Развитие на районите “ 2021 – 2027 година и възлизат на 60 млн. лв.. Сумата е част от общо планувани за развиването на устойчивата градска подвижност в столицата 376 милиона лв..

Терените, на които ще бъдат ситуирани станциите, са общински парцели, благосъстоятелност на „ Пазари Юг “, на „ Пазари възобновление “, на „ Пазари Север “ и на Центъра за градска подвижност. Съоръженията ще обслужват регионите Красно село, Триадица, Студентски град, Възраждане, Надежда, Връбница, част от паркинга при метростанция „ Бели Дунав “ и регион Младост при паркоместа, под бул. „ Цариградско шосе “, при,,7-ми “ – „ 11-ти “ километър.

Очаква се да бъде разгласен конкурс за осъществяване на обектите, като цените за наем на повърхност в другите точки на столицата варират сред 532 лева и 234 лева без Данък добавена стойност, излиза наяве от отчета.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР