Десет ще зарадват софиянци и гостите на града по повод

...
Десет ще зарадват софиянци и гостите на града по повод
Коментари Харесай

По-скромни ли ще са коледните ни базари заради енергийната криза?


Десет ще зарадват софиянци и гостите на града във връзка идните празници. За разлика от Западна Европа, където базарите ще са с по-малко светлини и ще угасват по-рано, у нас уредниците залагат не на икономиите, а на енергоспестяващите технологии.

„ Изискване имаме да е лед енергоспестяващо осветлението, с цел да спестим вероятните разноски, само че това да не е за сметка на “, споделя Георги Георгиев, ръководител на Столичния общински съвет.

Снимка: bTV


„ Нашето сдружение има такива сложени от 2016 година Икономията, която вършим с тези ограничения, е близо 70%. Ползваме газови бутилки, отопление с газ, с цел да пестим електрическа енергия “, изясни Николай Попов, изпълнителен шеф на „ Пазари Юг “.

„ Желанието ни е след последните тежки и пандемични години да създадем едно украшение в София. Няма да бъдат единствено в центъра, а организираме и в Северен парк, Герена и Нови Искър “, съобщи ръководителят на Комисията по стопанска система към СОС Николай Стойнев.

Снимка: bTV


От идващия месец София ще разполага и с най-голямата ледена пързалка на Балканите, построена от австрийска компания. Тя ще е в Княжевската градина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР