Десет съдии в Благоевград си направиха отвод по делото срещу

...
Десет съдии в Благоевград си направиха отвод по делото срещу
Коментари Харесай

Десет съдии отказаха да поемат делото срещу Александър Манолев

Десет съдии в Благоевград си направиха отказ по делото против някогашния зам.- министър на стопанската система Александър Манолев, оповестява БНР.
Той дружно със своята съучастничка Анна Димитрова е упрекнат в корист и подправяне на документи за приемане на европейска помощ.

Два месеца откакто прокуратурата даде Манолев на съд обаче, делото към момента не може да започва. Причината е, че всички съдии, които се избират автоматизирано на инцидентен принцип, са си създали отказ. Мотивът им е еднакъв - колегиални връзки със сестрата на обвинявания Рая Манолева, която е арбитър в Районния съд в Сандански. Ако и последният областен магистрат - арбитър Татяна Андонова, откаже да поеме делото, то ще би трябвало да бъде изпратено в различен съд с решение на Върховния касационен съд.

Къщата за посетители в Сандански на някогашния зам.-министър се оказа в листата на ДФЗ с компаниите, които ще би трябвало да върнат 100% от европейската помощ по ПРСР, а усвоената сума е 391 хиляди лв..

Припомняме, че на 7 октомври 2019 година бе импортирано обвиняването против Александър Манолев.

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев подаде оставка през април 2019 година, откакто Върховна касационна прокуратура започва инспекция против него във връзка медийни изявления.

Това не е първият скандал към фигурата на Манолев. Миналата година Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър, след оставката на Ивайло Московски.

Тогава обаче Манолев се отдръпна още преди да заеме поста с мотив " медийни изявления против него в една избрана група ". И при забъркването на името му като следващ епизод от " Апартамент гейт " Манолев дефинира в началото това като координирана офанзива и лов на вещици.

Преди месец КПКОНПИ одобри решение, с което откри спор на ползи при някогашния зам.-икономически министър.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР