Десет полицаи и още трима души бяха ранени снощи в

...
Десет полицаи и още трима души бяха ранени снощи в
Коментари Харесай

Сблъсъци по време на антиправителствени протести в Тирана

Десет служители на реда и още трима души бяха ранени нощес в Тирана при митинг на опозицията с искане за оставка на премиера социалист Еди Рама, заяви Франс прес, като се базира на албанското министерство на вътрешните работи.

Хиляди последователи на опозицията излязоха нощес на митинг и желаеха нови избори макар апелите към разговор, отправени от редица западни страни, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разпръсне стачкуващите, които събориха заграждения и се пробваха да стигнат до постройката на Народното събрание, охранявана от десетки служители на реда от силите за битка с вълнения.

Посолството на Съединени американски щати осъди деянията на принуждение и съобщи, че потреблението на димки против полицията е недопустимо и недемократично. Посолството прикани уредниците на митингите да спрат насилието и да поведат градивен разговор.

" Рама, върви си! ", " Корумпирано държавно управление " и " Престъпен парламент " скандираха протестиращите и хвърляха димки и камъни макар апелите на уредниците.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР