Десет пъти е намалял делът на контрабандните цигари за 10

...
Десет пъти е намалял делът на контрабандните цигари за 10
Коментари Харесай

10 пъти намялал делът на контрабандните цигари за 10 години

Десет пъти е намалял делът на контрабандните цигари за 10 години, разгласи министър председателят Бойко Борисов при формалното показване през днешния ден на данни от изследването на каузи на противозаконните цигари в страната, показани през днешния ден.

Резултатите са от изследването на празните опаковки от цигари, показващи трендовете и равнищата на противозаконна търговия и те сочат равнище от 3,4 % при контрабандата на цигари у нас за второто тримесечие на 2019 година Това е понижение от 0,4 % по отношение на първото тримесечие на тази година и 1,3 % по отношение на второто тримесечие на 2018 година
Така че, продължава устойчивата наклонност за спад, заключи министър председателят на конференция в столичния Гранд Хотел София, където дружно с основния прокурор Сотир Цацаров и вътрешният министър Младен Маринов представиха резултатите от изследването

" Единственият интервал, когато противозаконна търговия с цигари се е нараснала, е интервалът 2013-2014 година От всички 26 европейски страни, които вземат участие в проучването, България бележи най-хубавите резултати ", посочи Борисов.

Извън тези резултати, митниците и Министерство на вътрешните работи са задържали над 62 тона нарязан тютюн. Освен това, поради положителната работа на българските управляващи, контрабандистите на цигари към този момент се изнасят отвън България, акцентира Борисов. „ Видяха, че в България няма късмет и започнаха да изнасят фабриките другаде “, съобщи той и показа, че българските служби за битка с проведената престъпност са помогнали за разбиването на „ две големи заводи “ за цигари менте в Унгария и Словакия, които работели с български консумативи.

С 10 % има по-голям доход и от алкохола, уточни още Борисов. Това е с помощта на 24-часовия мониторинг на дестилационните колони, което незабавно даде отражение, уточни той. Подобна система ще бъде въведена и за горивата.
Приходите от битката с контрабандата отиват непосредствено в бюджета, тъй като „ имаме за цел да усилваме приходите ", сподели още Борисов.

Благодарение на положителната работа, порастват приходите в бюджета и следващата година държавното управление още веднъж ще отдели средства за нарастване на заплатите, за Автомагистрала „ Хемус “ и други огромни инфраструктурни обекти, добави той.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР