Десет млади модни дизайнери от България, Италия, Испания, Нидерландия, Литва,

...
Десет млади модни дизайнери от България, Италия, Испания, Нидерландия, Литва,
Коментари Харесай

Десет млади модни дизайнери осем страни творят в Смолян

Десет млади фешън дизайнери от България, Италия, Испания, Нидерландия, Литва, Турция, Косово и Албания вземат участие в Echo Академията в България и към този момент една седмица творят в Смолян. Освен запознаването с фолклорното ни културно завещание, в програмата им са включени тематики като eкологични практики за боядисване с естествени материали, ръководство на културни планове, работа в партньорство и други Фокус ще бъде подложен и върху запознаването със спецификите на финансовите благоприятни условия за актьори, критерии за оценяването на микропроектите в състезанието, запознаването с технологията за създаване на личен бранд и уменията за обмисляне на ефикасна маркетингова тактика.

На 26 октомври от 17.00 ч. в Художествената изложба в гр. Смолян ще бъдат показани плановете на младите гении, въодушевени от културното завещание на Родопите. Професионалното жури е в състав: проф. д.н. Любомир Стойков – ръководител на Академията за мода и учител в Националната художествена академия, Мария Георгиева-Савова – основен редактор на сп. Elle – България, Албена Свещарова – фешън дизайнер, Симеона Савова – Коруева – художник и Галина Ганова – експерт по живописен текстил. Най-важната задача на журито ще бъде да селектира три от препоръчаните сбирки на младите дизайнери. Изискванията към тях са креативна автентичност, съответна интерпретация на тематиката и дарба за внедряване. Не са подценени критериите за устойчива мода и екологичен дизайн.

За да осъществят концепциите си и да се развият професионално, в идната една година младите дизайнери ще получат поддръжката на екипа на фондация „ Open Space “, микроорганизация от тяхната страна и CUMEDIAE от Белгия,.

Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на стратегия „ Творческа Европа “ на Европейския съюз и Национален фонд „ Култура “, и е продължение на работата на фондацията по тематиката на проучване на културното завещание и използването му като ентусиазъм за креативен работилници.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР