Десет хиляди души ще бъдат избрани, които ще носят олимпийския

...
Десет хиляди души ще бъдат избрани, които ще носят олимпийския
Коментари Харесай

Десет хиляди души ще носят олимпийския огън по пътя му до Париж

Десет хиляди души ще бъдат определени, които ще носят олимпийския огън, който ще премине 60 френски департамента сред май и юли 2024 година, оповестиха уредниците във вторник, представени от Агенция Франс Прес.

Шампионите в плуването Лор и Флоран Манаду бяха посочени за " капитани " на тази щафета, като измежду тази, които ще носят огъня ще бъдат още състезателят по скок на дължина Димитри Паваде и Мона Франсис, която е в паратриатлона.

Огънят ще бъде разпален в Гърция, както изисква традицията, и ще простигне по море до Марсилия на кораба Белем на 8 май 2024 година.

Сред тези 10 000 души 3000 ще носят олимпийския огън групово, а 7000 - самостоятелно, ще има хора с двигателни проблеми, както и ще се съблюдава равенството сред мъже и дами.

Всеки може да носи огъня към 4 минути и на разстояние от 200 метра. Една трета от носещите ще бъдат определени от Организационния комитет, една трета от спонсорите и последната една третя ще бъдат селектирани от други сътрудници на Олимпийските игри.

Сред участниците могат да попаднат и други спортисти, първенци, публични персони, майстори на избрани занаяти или хора, ангажирани с разнообразни дела.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР