Десет души загинаха при руски ракетен удар срещу град Кременчук,

...
Десет души загинаха при руски ракетен удар срещу град Кременчук,
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Руски удари по гражданска инфраструктура в навечерието на срещата на НАТО

Десет души починаха при съветски ракетен удар против град Кременчук, в централната Полтавска област на Украйна.

Поразен е претъпкан търговски център. Ранени са 40 души. Ударът е провокирал голям пожар, за чието потушаване са мобилизирани пожарникари и спасители от прилежащи региони.

" Безполезно е да се надяваме на честност и човещина от Русия ", написа президентът Володимир Зеленски в " Телеграм ".

Говорител на Организация на обединените нации напомни, че не трябва да се обстрелва цивилна инфраструкура. Първият съветски удар против Централна Украйна стана в навечерието на срещата на НАТО, която стартира на следващия ден в Мадрид.

Четири са жертвите на следващия обстрел на Харков. Руснаците поразяват дворове и улици, т.е. гражданска инфраструктура, където има единствено мирни поданици, сподели регионалният губернатор.

Има от ден на ден доказателства, че съветските войски в окупираните региони на Украйна ситемно крадат зърно и други артикули от локалните фермери, оповестява Би Би Си. В просторно следствие по тематиката английската социална медия се базира на диалози с фермери, разбори на сателитни фотоси и данни за превоза на артикули.

На срещата на Г-7 в Бавария водачите на най-развитите страни дадоха обещание да поддържат Украйна колкото е нужно. Очаква се те да разгласят още наказания против Москва и да се обединят към дълготраен ангажимент за Киев, който включва и военна, и финансова помощ. В онлайн диалог с водачите президентът Володимир Зеленски изиска още оръжия, с цел да може да се постави завършек на войната до зимата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР