Десет души загинаха и над 20 бяха ранени, след като

...
Десет души загинаха и над 20 бяха ранени, след като
Коментари Харесай

Катастрофата на магистрала "Тракия": Жертвите вече са десет

Десет души починаха и над 20 бяха ранени, откакто през днешния ден по обед пътнически рейс се обърна на 27-ия километър на автомагистрала " Тракия " в региона на Вакарел. По първични данни случаят е станал след конфликт с лек автомобил.

Общо 14 коли за спешна помощ с екипи транспортират към " Пирогов " и болница " Света Анна " в София ранените. Все още няма публична информация за положението на хората, нито за повода за злополуката. По сведения на очевидци, представени от националните малките екрани, лек автомобил е засякъл рейса и е предизвикал обръщането му. От Министерство на вътрешните работи към този момент не разясняват аргументите. Очаква се малко по-късно представители на вътрешното министерство да изнесат информация пред медиите.

" Дневник " следи хронологията на събитията.

Ключови моменти 13:21 Автобус на същата компания се обърна в края на октомври

Последният сериозен случай с рейс на " Юнион Ивкони " беше в края на октомври предходната година, като бяха ранени 17 души.

Тогава злополуката стана през нощта, а транспортното средство се обърна в канавката. Основната версия за случая беше отмалялост на водач. Веднага след злополуката министърът на превоза разпореди цялостна инспекция на " Юнион Ивкони ".

Близо два месеца след злополуката съсобственикът на транспортната компания и народен представител от ГЕРБ Ивайло Константинов напусна Народното събрание по лично предпочитание. Тогава той разгласи, че по душа е предприемач, а работата в Народното събрание не му носи наслада.
13:04Жертвите доближиха десетЖертвите на тежката злополука към този момент са 10, оповестиха одеве от " Спешна помощ ". Ранените остават над 20, като измежду тях е дете. Четирима са с заплаха за живота.

 Мястото на злополуката
© Днвеник

Мястото на злополуката
12:50Движението по " Цариградско шосе " е лимитирано поради линейкитеМалко преди 13 ч. Столична дирекция на вътрешните работи разгласи, че вкарва краткотрайна организация на придвижването по главната пътна артерия от автомагистрала " Тракия " към София - бул. " Цариградско шосе ", с цел да освободи кулоар за бързо прекосяване на колите за спешна помощ към лечебните заведения.

Движението по автомагистралата също беше лимитирано.

Още по тематиката - тук. 11:25КатастрофатаПо информация на Министерство на вътрешните работи случаят е станал в 11. 25 ч. Първоначалните данни на основния комисар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов бяха за " доста ранени ".

Малко по-късно представителят на " Спешна помощ " Катя Сунгарска заяви, че има шестима починали и към 20 ранени . Тя не можа да се ангажира с информация за положението им.

Общо 14 екипи на " Спешна помощ " бяха изпратени на автомагистралата и превозиха потърпевшите към лечебните заведения " Пирогов " и " св. Анна " в София.

Обръщането на рейса затрудни извънредно избавителната акция, защото вратите бяха затиснати. Пожарникари, служители на реда и медици вадиха в продължение на близо час път пасажерите.

Подробности - тук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР