Десет души загинаха, а 25 бяха ранени при катастрофа с

...
Десет души загинаха, а 25 бяха ранени при катастрофа с
Коментари Харесай

Катастрофа с мигранти в Мексико, има много загинали и ранени

Десет души починаха, а 25 бяха ранени при злополука с камион с мигранти в мексиканския щат Чапас , съобщи Франс прес. Това е втори сходен случай в страната за седмица.

Жертвите са дами , измежду които и малолетна. Те са идвали от Куба .

Катастрофата е станала на границата на Мексико с Гватемала, на тихоокеанското крайбрежие на щата Чапас. Оттам постоянно минават мигранти, насочили се към Съединени американски щати.
Двама мигранти починаха, а 27 бяха ранени в четвъртък, когато камионът, с който пътували, се преобърнал отново в Чапас.

В началото на август минимум 18 души починаха, а 23 бяха ранени, когато рейс, пренасящ главно мигранти, падна в бездна в Мексико. 

През декември 2021 година 50 мигранти откриха гибелта си в злополука с камион отново в Чапас, като множеството от тях бяха от Гватемала, Салвадор и Хондурас.

Американската гранична полиция записва публично 11,8 милиона прекосявания на мигранти през южната граница на Съединени американски щати от октомври 2022 година до август  2023 г . В отчет на Световната организация за миграциите, оповестен на 12 септември, се споделя, че границата сред Мексико и Съединени американски щати е била най-опасният сухопътен миграционен път в света за 2022 година с 686 починали или изчезнали там.

Мигрантите стават жертва на трафикантите, само че също и на набези от нарушители и даже на офанзиви и изнудвания от страна на представители на управляващите.

Над 240 000 мигранти са били пратени в центрове за задържане в Мексико през първото полугодие на 2023 година

Пред този приток на мигранти президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор прикани за помощ американския си сътрудник Джо Байдън. В петък Вашингтон и Мексико дадоха обещание да удвоят напъните за усилване на икономическото съдействие и съдействието в региона на сигурността по отношение на миграционния въпрос, както и съдействието в битката с трафика на дрога и оръжия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg