Десет души загинаха, а 15 са ранени, след като ван

...
Десет души загинаха, а 15 са ранени, след като ван
Коментари Харесай

След трагедията в Торонто: 10 загинали и 15 ранени

Десет души починаха, а 15 са ранени, откакто ван се вряза в пешеходци в канадския град Торонто. Инцидентът стана на оживено кръстовище в 13.30 часа през вчерашния ден.

Автомобилът се качил на тротоара и почнал да блъска пешеходците.

Полицията е задържала лидера 30 минути след приемането на първия сигнал. Той е разпознат като 25-годишния Алек Минасян, гражданин на предградие на Торонто.

Все още се проверяват претекстовете за случая. Според управляващите, дейностите на причинителя са преднамерени, само че на този стадий съществена версия е психическо заболяване, а не тероризъм.

" Имах опцията да беседвам с представители на службите за сигурност и полицейските организации. Въз основа на информацията, с която разполагаме сега, не наподобява случаят да е обвързван с националната сигурност. Събитията са потресаващи, само че на този стадий не са свързани по никакъв метод с националната сигурност ", разяснява Ралф Гудейл, министър на публичната сигурност на Канада.

„ Районът, в който стана нещастието е обитаем от доста българи. За благополучие, при случая няма потърпевши наши сънародници. Това удостовери и генералният консул на България в Торонто Петър Крайчев. Води се следствие. Разпитват се всички очевидци. По мнение на експерти, нападателят е работил самичък. Нападателят не е прочут на полиията ", съобщи за „ Здравей, България " Анастасия Върбанова – публицист от вестник „ BG Voice ".

„ Инцидентът е невиждана покруса. На този стадий не е постъпвала информация или каквито и да било сигнали за потърпевши български жители. В непрекъснат контакт сме с всички институции, представители на българската общественост, централното ръководство на Министерството на външните работи, канадските управляващи. В сходни случаи самоличността и националността на жертвите се оповестява първо на фамилията и околните. Това не е регионът с най-вече българи ", разяснява за Нова тв генералният консул на България в Торонто Петър Крайчев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР