Десет души са загинали, а още 55 са били ранени

...
Десет души са загинали, а още 55 са били ранени
Коментари Харесай

Херсон е под обстрел. Зеленски: Убийство за удоволствие

Десет души са починали, а още 55 са били ранени при съветски обстрел на центъра на украинския град Херсон. Тъжната вест заяви губернаторът на Херсонска област Ярослав Янушевич, представен от международните организации. Руските сили са обстрелвали и от други региони в Херсонска област, показват управляващите.

Украинските войски си върнаха през есента, след изтеглянето на силите на Москва. Русия обаче управлява по-голямата част от региона – една от четирите, които Москва анексира в нарушаване на интернационалното право, отбелязва ДПА.

Руснаците още веднъж направиха гнет и обстрелваха центъра на града. Загинаха хора, разрушени са здания, сподели той и добави, че по улиците е имало доста хора поради уикенда.

Украинският президент Володимир Зеленски осъди нападението като следващо закононарушение от страна на Русия тъкмо преди Коледа. Той сподели, че фотосите на починалите евентуално ще бъдат маркирани от обществените медии като сензитивно наличие. „ Това обаче не е сензитивно наличие, това е същинският живот на Украйна и украинците “, добави президентът.

В региона няма военни цели. „ Това е ликвидиране за заплашване и за наслаждение. Светът би трябвало да види с какво безусловно зло се борим “, съобщи Зеленски, представен и от Ройтерс.

Според американския Институт за проучване на войната (ИИВ) Русия дава евентуални признаци за нахлуване против Северна Украйна откъм Беларус. Експертите от ИИВ подчертаха, че към този момент сходна офанзива е малко евентуална, само че вероятната заплаха би трябвало да се одобри съществено.

Украинските военни също оповестиха, че Русия е трансферирала там някои свои батальони.

Също през днешния ден английското разузнаване означи, че неналичието на муниции и ракети „ с огромна възможност остава главният ограничителен фактор за съветските настъпателни интервенции “ в Украйна.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР