Десет души са задържани при операцията на МВР и прокуратурата

...
Десет души са задържани при операцията на МВР и прокуратурата
Коментари Харесай

Десет души са арестуваните в София за имотни измами

Десет души са арестувани при интервенцията на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата в кварталите „ Орландовци “ и „ Малашевци “, оповестяват от пресцентъра на Вътрешното ведомство. Те са обвинени за присъединяване в незаконна група, която се е занимавала с лишаване на парцели на възрастни хора в София.
До момента има съмнение, че арестуваните през днешния ден при акцията са взели участие в три случая на лишаване парцели в София. Те са на разнообразни места в столицата. Основните пострадали са били възрастни хора, без родственици, като има открит и един случай на похищение. „ Имотите са били на възрастни хора. Даже едно от лицата е с психологични отклонения, което е настанено в такова профилирано заведение. Схемата, по която са били осъществявани прехвърлянията, са разнообразни “, сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Ивайло Иванов. По-късно ще се реши на какъв брой от арестуваните ще бъдат повдигнати обвинявания.
Според заместник-главния прокурор Иван Гешев в групата работят към 4-5 лица. „ Характерното за тоя случай е, че тези 4-5 лица в предходен интервал също са потърпевши от активността на тази група и са им взети парцелите, жилищата, изхвърлени са на улицата и сега работят за тях за дребни пари. Живеят по фургони или на улицата и ги употребяват за това, откакто групата локализира такива възрастни хора - от този профил, който обрисувах, и откакто ги затвори за избран интервал в къщата, която е наоколо, и ги принуди с физическо и психическо принуждение да се съгласят да трансферират единствените си, последните си парцели, да бъдат употребявани тези бушони, на тяхно име да бъдат трансферирани тези парцели ", изясни Гешев пред публицисти.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР