Десет души са изчезнали в понеделник, след като кораб, превозващ

...
Десет души са изчезнали в понеделник, след като кораб, превозващ
Коментари Харесай

10 мигранти изчезнаха след потъване на лодка край Турция

Десет души са изчезнали в понеделник, откакто транспортен съд, пренасящ противозаконни мигранти, потъна западно от крайбрежията на Турция, заяви турската брегова защита.
Двама мигранти доплували до брега близо до крайбрежния град Дикили в провинция Измир, откакто лодката им потъна, а бреговата защита съобщи, че е в ход търсенето на тези, които са изчезнали.
Длъжностните лица не дадоха детайлности за националността на мигрантите. Турция е хазаин на повече от три милиона сирийски бежанци и до 300 000 иракчани, съобщи БГНЕС.
Отделните турски сили за сигурност са разкрили 73 незаконни имигранти, в това число иракчани, иранци, афганистанци и пакистанци в северозападната турска провинция Къркларели.
Мигрантите се пробват да стигнат до Европа, прибавя организацията и прецизира, че районът Къркларели е на границата с България.
Турция е главен кулоар за мигрантите, които се пробват да стигнат до Стария континент, изключително след началото на сирийския спор през 2011 година
Броят на имигрантите, които идват в Европа, е намалял, откакто техния приток доближи връх през 2015 година, когато повече от един милион души се минаха в Гърция от Турция, основно посредством лодки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР