Десет души са арестувани в Белгия, Нидерландия и Румъния във

...
Десет души са арестувани в Белгия, Нидерландия и Румъния във
Коментари Харесай

Арести в 3 европейски държави след залавянето на 1,5 тона хероин в Румъния

Десет души са задържани в Белгия, Нидерландия и Румъния във връзка със хванато рекордно количество хероин на пристанище Констанца, съобщи организация Аджерпрес.

На 20 май румънската Дирекция за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма залови на черноморското пристанище 1452 кг хероин, скрити в резервоар със строителни материали.

Според Агенцията на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване (Евроюст) са задържани 10 обвинени, които са част от група трафиканти, профилирана в доставка на огромни количества хероин в Европа. Лидерът и един от членовете на групировката са задържани в Нидерландия, други седем души са задържани в Белгия и един обвинен е задържан в Румъния, прецизира Аджерпрес.

Прокурорите от Дирекцията за следствие на закононарушенията на проведената престъпност и тероризма (ДРПОПТ), в съдействие със чиновници на правосъдна полиция от Дирекцията за битка с проведената престъпност - Служба за битка с опиатите, заловиха през месец май 1452 кг хероин - опиати, импортирани в Румъния от незаконна група, образувана от румънски и задгранични жители, съобщи заместник-главният прокурор на ДРПОПТ Оана Даниела Пъцу. Тя означи, че това е най-голямото количество хероин, залавяно от румънските управляващи, и второ на ниво Европейски Съюз за последните години. Хероинът е с висока непорочност, а цената му на черния пазар надвишава 45 милиона евро. Наркотикът е бил превозен в резервоар по море, който е потеглил от Иран и е имал за последна дестинация страните от Западна Европа, сподели Оана Даниела Пъцу.

Като адресат на контейнера е била посочена компания в Белгия. Лидерът на групировката е употребявал забележителен брой търговски компании в Европа като заслон за трафика на опиати, което му е разрешавало да доставя огромни количества хероин.

Акцията на ДРПОПТ бе осъществена с поддръжката на правосъдните управляващи на Унгария, Австрия, Германия, Нидерландия, Словакия, Словения, Чехия и Франция. Евроюст, Европол и американската Агенция за битка с опиатите (DEA) също участваха в интервенцията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР