Десет души - четирима полицаи и шестима местни граждани, бяха

...
Десет души - четирима полицаи и шестима местни граждани, бяха
Коментари Харесай

10 ранени при нов атентат в Индонезия

Десет души - четирима служители на реда и шестима локални жители, бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая, който е вторият по величина в страната.

Нападението е осъществено против локалната централа на полицията.

Атаката е осъществена от мъж и жена, придвижвали се мотоциклет бомба. Ранени са.

Кадри от охранителна камери демонстрират по какъв начин двама служители на реда стопират мотоциклета с мъжа и дамата на входа на постройката, преди бомбата да бъде детонирана.

Според непотвърдена информация с двамата е имало и дете.

Нападението става ден откакто шестима атентатори камикадзе нападнаха три църкви в същия град. Те починаха, както и още осем души. Ранени бяха към 40 души. Терористичната организация „ Ислямска държава” пое отговорност за атентатите в църквите.

Вчера вечерта полицията умъртви хипотетичен ислямист след гърмеж в жилището му в Сурабая, при който починаха брачната половинка и едно от децата му. След гърмежа полицията пристигнала на мястото и влезнала в жилището, където заварила хипотетичния ислямист да държи детонатор. Тогава го простреляла.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които назова „ дейности на низост и страхливост” и даде обещание да се прокара по-бързо нов закон за битка с тероризма, с цел да се води битка против ислямистките организации в страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР