Десет души бяха ранени при нов атентат в индонезийския град

...
Десет души бяха ранени при нов атентат в индонезийския град
Коментари Харесай

Десет души бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая

Десет души бяха ранени при нов атентат в индонезийския град Сурабая, който е вторият по величина в страната, предадоха международните организации.

Нападението е осъществено против локалната централа на полицията. Атаката е осъществена от мъж и жена, придвижвали се мотоциклет-бомба. Ранени са четирима служители на реда и шестима локални жители.

Кадри от охранителна камери демонстрират по какъв начин двама служители на реда стопират мотоциклета с мъжа и дамата на входа на постройката, преди бомбата да е детонирана. Според непотвърдена информация с двамата е имало и дете.

Нападението става ден откакто шестима атентатори камикадзе нападнаха три църкви в същия град. Те починаха, както и още осем души. Ранени бяха към 40 души. Терористичната организация Ислямска страна пое отговорност за атентатите в църквите.

Вчера вечерта полицията умъртви хипотетичен ислямист след гърмеж в жилището му в Сурабая, при който починаха брачната половинка и едно от децата му. След гърмежа полицията пристигнала на мястото и влезнала в жилището, където заварила хипотетичния ислямист да държи детонатор. Тогава го простреляла.

Президентът на Индонезия Джоко Видодо осъди серията от атентати в Сурабая, които назова “действия на низост и страхливост” и даде обещание да се прокара по-бързо нов закон за битка с тероризма, с цел да се води битка против ислямистките организации в страната.

CCTV footage shows two individuals on a motorbike detonating a bomb at the gate of #Surabaya police station (Mapolrestabes) at 8.50 a.m. this morning, injuring police officers. pic.twitter.com/UBdurtqT2z

— The Jakarta Globe (@thejakartaglobe) 14 май 2018 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР