Десет дни след като невъоръженият афроамериканец Стефон Кларк беше застрелян

...
Десет дни след като невъоръженият афроамериканец Стефон Кларк беше застрелян
Коментари Харесай

LA Times: Американски полицаи обезвредили невъоръжен афроамериканец с 20 смъртоносни куршума

Десет дни откакто невъоръженият афроамериканец Стефон Кларк беше убит пред дома си от служители на реда в град Сакраменто, Калифорния, група деятели приканва за отговорност от отговорните, написа Los Angeles Times.

На 18 март служители на реда издирвали в региона гамен, разрушил стъкло на кола. Те срещнали 23-годишния Стефон Кларк, живеещ в близка къща с баба си и дядо си, позволили, че точно той може да е вандалът, и решили да го ревизират. Младият човек се опитал да избяга, само че те го простреляли като куче с 20 патрона.

На видеозаписа от мястото на убийството се чува по какъв начин преди да открият огън служителите на реда крещели „ Пистолет, револвер, револвер!” След това до тялото на убития намерили мобилния му телефон.

Независимо че следствието още не е приключило, в изявление за Los Angeles Times, кметът на Сакраменто Даръл Стейнбърг декларирал, че гибелта на Кларк е „ несправедлива” и отбелязал нуждата от промени. Лидерът на демократичното малцинство в палатата на представителите Нанси Пелоси декларирала, че Кларк „ в този момент трябваше да е жив”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР