Десет дни след като да се бори с високите цени

...
Десет дни след като да се бори с високите цени
Коментари Харесай

Комисията за конкуренцията започва проверка за нарушения при цените на храните

Десет дни откакто да се бори с високите цени на храните посредством " всекидневен механизъм за наблюдаване " и и оповестиха за провинен комерсиалните вериги, Комисията за защита на конкуренцията също разгласи, че ще работи.
 Търговските вериги приканват ръководещите да не упрекват тях за скъпите храни Търговските вериги приканват ръководещите да не упрекват тях за скъпите храни

Тя стартира авансово изследване по отношение на вероятно осъществени нарушавания по текстовете от Закона за защита на конкуренцията, забраняващи нелоялната конкуренция и тези за нелоялни търговски практики по веригата за доставки при предлагането, ценообразуването и етикетирането на хранителни артикули за крайните консуматори. Ведомството стимулира дейностите си със " зачестилите известия в медиите и сигнали на консуматори за нараснали цени на съществени хранителни артикули през последните месеци ".
 Парламентът бетонира настоящето управление на Комисията за защита на конкуренцията Парламентът бетонира настоящето управление на Комисията за защита на конкуренцията
В известието на антимонополната комисия се споделя, че тя ще изиска информация и доказателства по тематиката както от държавни органи като Комисията за отбрана на потребителите, по този начин и от производители и снабдители на храни (включително мляко и млечни продукти) и техни сдружения.

Тъкмо продуктите от мляко са измежду най-силно поскъпналите през последната година.

Ведомството показва, че след постъпване и разбор на изисканите данни и доказателства, ще реши във връзка с кои търговци на дребно (включително търговски вериги) са налице учредения за формиране на произвеждане за определяне на нарушавания на отрасловия закон. Те включват такива, които могат да обиден конкуренцията, да увредят ползите на доставчиците на селскостопански и хранителни артикули, което директно се отразява на крайните консуматори и тяхната покупателна дарба.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР