Десет дни преди старта на новия сезон в Суперлигата един

...
Десет дни преди старта на новия сезон в Суперлигата един
Коментари Харесай

Пламен Шекерджиев: Титлата е реална цел, в това няма никакво съмнение

Десет дни преди старта на новия сезон в Суперлигата един от младите волейболисти в състава на ЦСКА - Пламен Шекерджиев, разкри своите упования за идната акция пред формалния уебсайт на клуба. Тимът гостува на Черно море в първия кръг, като дуелът ще се играе на 12 октомври в зала " Христо Борисов ".

Две седмици преди старта на сезона, удовлетворен ли си от работата, която свършихте?

- Да, съгласно мен подготовката върви доста добре, в положително физическо положение сме, няма доста тежки травми. Естествено, има леки болежки, само че нищо притеснително.

В ЦСКА има единствено една цел - купата. До какъв брой е действителна?

- Без никакво подозрение, задачата ни е да сме първенци. Нищо друго не отива на марката ЦСКА. За мен е изцяло действително да спечелим купата. Горе-долу сме същият състав от предходната година, когато играхме край. Доста сме обиграни и това е от огромен плюс. Можем да се борим за първото място.

Имаше много натоварено лято. Какво бе чувството да си част от националния тим, въпреки и в разширения състав?

- Благодарен съм, пристигна ми доста добре да съм част от тази група. Тренирах много време на високо равнище, което сигурно е плюс. Аз съм на 20 години и една такава подготовка е добре пристигнала. Имаше време по-късно и за отмора, за възобновяване и започваме новия сезон с цялостни сили.

Сам сподели, че си на 20 години, само че към този момент караш пети сезон в мъжкия тим на ЦСКА. Как го реализира?

- Честно казано към този момент привикнах, тъй като съм от много млад в тима. Не се тормозя. 20 години си е възраст за волейбол на високо равнище. Важно е дали можеш да играеш и дали ще се оправиш с дадена обстановка.

Свикна ли с тази отговорност да си водещ състезател в селекцията на Сашо Попов?

- Да, привикнах. За мен е наслаждение, когато играя против най-хубавите. Амбициран съм да съм на полето, да играя и да оказвам помощ на тима за победи.

В ЦСКА има много опитни волейболисти. Какво е да тренираш до персона като Ивайло Стефанов?

- Със сигурност това оказва помощ, можем доста да научим, вършим го и ще продължим да учим. Той е много скъп кадър.

Той е прочут с това, че не дава нищо безплатно. Готов ли си към този момент да го изместиш?

- Смятам, че към този момент съм го направил (смее се). Ние младите също не се даваме толкоз елементарно, тъй че да му мислят.

Има ли задявка в това естество?

- Разбира се, във всеки тим има закачки сред млади и остарели. Към момента е рано да кажа кой надвива, само че считам, че ние младите ще надделеем.

Имаше много проблеми предходната година с травми в тима. Сега, в случай че всички сте здрави, купата действителна цел ли е в действителност?

- Категорично. Видяхте, че в много мачове бяхме в странна групировка, хора играха на непривични постове, само че се справихме доста добре. Така че щом тогава бяхме конкурентни, не виждам причина в този момент, в случай че сме здрави, за какво да не се борим за купата. Даже считам, че в избрани интервали тогава играехме по-добре в странната си групировка, в сравнение с в титулярен състав.

Защо?

- Може би подхождахме по-съсредоточено и стимулирано. Тежките обстановки в ЦСКА ни стимулират, както сме го посочили преди години. При нас няма разпределяне, постоянно се целим към върха.

Много си окуражен, ЦСКА калява ли характера?

- Определено да. Оцеляхме в тежките моменти, тъй че това няма по какъв начин да не учи на доста неща. За мен ЦСКА е нещо огромно, доста потребно. Ако не бяха тези години в ЦСКА, сложните, може би нямаше да съм това, което съм сега. ЦСКА те учи на всичко, само че най-много да се справяш в тежките моменти, които уповавам се са зад тила ни.

Това финансово успокоение дава ли ви спомагателен тласък за още по-добро показване?

- Ние сме привикнали и без финансов тласък да играем с готовност, тъй че това не е първи мотиватор за нас. Обичаме ЦСКА и спорта, тъй че първоначално е това.

Феновете демонстрираха и в тежки моменти, и в хубавите дни, че постоянно са до вас. Какво ще им кажеш преди старта на сезона?

- Откакто съм в ЦСКА те в никакъв случай не са ни оставяли или предавали. Ако не бяха те, нямаше и да се оправим в тези тежки моменти, за което им благодаря.

Кои мигове за теб са най-сладки с екипа на ЦСКА?

- При всички положения тези, в които успяхме да оцелеем като клуб. Нямахме безусловно нищо, бяхме едни деца и се противопоставяхме на т.н огромни тимове, с по-големи бюджети. Ние бяхме младша и старша възраст, а биехме Монтана и Нефтохимик, които бяха с доста по-класни състезатели. Правехме по този начин, че всички да мълчат и да приказват с почитание към ЦСКА. Тогава бе най-сладко и незабравимо.

 Пламен Константинов към този момент не е селекционер на националния тим!
Пламен Константинов към този момент не е селекционер на националния тим!

От БФВ оповестиха за раздялата с именития експерт
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР