Десет дни преди финалното състезание Биляна Дудова е имала сериозна

...
Десет дни преди финалното състезание Биляна Дудова е имала сериозна
Коментари Харесай

Сериозна настинка извадила от строя световната ни шампионка по борба само 10 дни преди финала

Десет дни преди финалното съревнование Биляна Дудова е имала сериозна простуда с температура. Това съобщи в студиото на " Денят стартира " Георги Калчев треньор на Биляна Дудова, която завоюва златен орден в категория до 59 кг на Световното състезание по битка в Осло.

Настинката я е извадила за три четири дни, тъкмо когато е трябвало да вършат върховите натоварвания. " Не знаехме дали въобще ще взе участие ", сподели Калчев.

" В този миг доста ми оказа помощ треньорът. Най-много ми оказа помощ тъкмо в последния миг ", добави Дудова. Ние сме тандем и сме го потвърдили, сподели тя.



Световната ни шампионка съобщи, че 10 секунди преди края на битката е почнала да прави назад преброяване и към този момент е чувствала, че е победител. " Хем бях щастлива, хем ми се плачеше. В този миг, осъзнах, че съм съумяла ", сподели тя.

Калчев добави, че над 50% от състезателите губят последните 10 секунди, тъй като е огромен душевен гърмеж, човек да стартира да си мисли за края, а той не е пристигнал. Опитвах се да я приготвя да не мисли за десетте секунди, а да мисли, че има още 30, споделя треньорът.

Дудова твърди, че медалът тежи. " Много труд, доста страсти. Много ми костваше, доста години и неизменност и в последна сметка, каквото и да се е случвало си заслужаваше, тъй като крайният резултат е златен ", безапелационна е международната ни шампионка.

Тя посвети медала на майка си.

Вижте целия диалог с Биляна Дудова и Георги Калчев във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР