Десет дни част от Сопот няма вода. Водоизточниците и част

...
Десет дни част от Сопот няма вода. Водоизточниците и част
Коментари Харесай

Вилната зона на Сопот без вода още 5 дни, готвят протест

Десет дни част от Сопот няма вода. Водоизточниците и част от водопроводите, които доставят Вазовия град, са разрушени от водния апокалипсис в Подбалкана. Стотици хора, които живеят във вилната зона на Сопот и региона под местността Боровата гора, са без вода. 

В Сопот зрее обществено напрежение. Преди броени против забавените поправки на оборудванията кметът на общината Деян Дойнов и жителите дружно стачкуваха в центъра на града.

От завчера живеещите във вилната зона и северозападната част на Сопот събраха протестна подписка, в която упорстват за бързо решение на казуса. Очаква се на следващия ден, понеделник, хората да стачкуват.

Община Сопот уведоми както шефа на ВИК – Пловдив – инж. Огнян Кулишев, по този начин и съответните други институции, съобщи по този мотив кметът на Сопот Деян Дойнов. В извършен телефонен диалог инж. Кулишев е уверил кмета на община Сопот,  че ВИК ЕООД – Пловдив разполага с разполагаем финансов, механически и човешки запас и е подсигурил, че най-късно до 16.09.2022 година в този сектор ще бъде възобновено естественото водоподаване. 

Междувременно администрацията в Сопот осведоми за казуса всички държавни институции, след което зам.-кметът на общината Николай Новаков направи изказване пред медиите. Той съобщи, че „ от юридическа позиция община Сопот при започване на идната седмица ще изиска от вътрешния министър и основния прокурор на Република България по какъв начин е признат сигналът за липса на вода, известени ли са други институции, известено ли е популацията от ВИК сдружението, какво е било подхванато, както и времеви график и проект за справяне с казуса. “

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР