Десет членове на джихадистката групировка Ислямска държава“ (ДАЕШ), които са

...
Десет членове на джихадистката групировка Ислямска държава“ (ДАЕШ), които са
Коментари Харесай

Турската полиция задържа десет членове на „Ислямска държава“, планирали бомбен атентат

Десет членове на джихадистката формация „ Ислямска страна “ (ДАЕШ), които са възнамерявали осъществяването на бомбен атентат в Турция, са били арестувани през днешния ден в турския егейски град Измир. Това заяви министърът на вътрешните работи Али Йерликая в акаунта си в обществената мрежа Екс, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заподозрените са били арестувани в региона на квартал Борнова (известен като студентският квартал на Измир – бел. авт.). Акцията на силите на реда е била подхваната след получена информация, че членовете на организацията крият оръжия и материали, употребявани за произвеждане на експлозиви, и възнамеряват атентат. 

Широкомащабната акция, ръководена от турското национално разузнаване Разузнавателна служба на Турция, е осъществена взаимно с разнообразни поделения на полицията в Измир.

При претърсването, осъществено от силите за сигурност в региона на Борнова, са конфискувани материали, употребявани за изработването на взривни устройства, динамит, доста оръжия и муниции. Задържани са били 10 хипотетични членове на ДАЕШ.

През 2013 година Турция бе една от първите страни, които включиха " Ислямска страна " в листата си с терористични организации. Оттогава страната е била цел на групировката неведнъж, като са осъществени минимум 10 самоубийствени набези, седем бомбени офанзиви и четири въоръжени набези, лишили живота на минимум 300 души и ранили стотици други.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР