Десет бебета са родени в УМБАЛ Д-р Георги Странски в

...
Десет бебета са родени в УМБАЛ Д-р Георги Странски в
Коментари Харесай

10 бебета се родиха в плевенска болница за период от 24 часа

Десет бебета са родени в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен за интервал от 24 часа.

Това заяви Момчил Цветков, представител на лечебното заведение като уточни, че броят на новородените в границите на денонощие е рекорден, изключително при изискванията на трайна наклонност на понижаване на ражданията в страната.

" Бебетата са родени на 20 и 21 април ", посочи Цветков. Сред тях са двойка близнаци, появили се на бял свят с цезарово сечение. Те са с рисково ниско тегло и са поети за лекуване от натоварен бранш на Клиниката по неонатология в болничното заведение - единствена в Централна Северна България.

" Днес е родено и още едно недоносено бебе с тегло към 900 грама. В Клиниката по акушерство и гинекология и Клиниката по неонатология в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен усилват доста своята активност заради разполагаем висококвалифициран медицински личен състав и непокътнати обичаи в клиничната и научната сфера ", акцентира Цветков, представен от Българска телеграфна агенция.

От началото на годината в УМБАЛ " Д-р Георги Странски " са регистрирани към 400 раждания. За миналата година 1200 бебета са проплакали за първи път в университетската болница.

Припомняме, че в Плевен се регистрира нарастване на броя на бебетата, родени в трите клиники по акушерство и гинекология (АГ) в регионалния град.

Това демонстрират данните от трите лечебни заведения - Университетската многопрофилна болница за интензивно лекуване (УМБАЛ) " Д-р Георги Странски ", УМБАЛ " Света Марина " и МБАЛ " Авис Медика ". Общо през предходната година в Плевен са проплакали 2142 бебета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР