Десет български издателства дариха книги за библиотеките на 8-те детски

...
Десет български издателства дариха книги за библиотеките на 8-те детски
Коментари Харесай

10 издателства дариха книги за малките пациенти в Пирогов

Десет български издателства подариха книги за библиотеките на 8-те детски клиники на " Пирогов ". Идеята е по едно и също време да се разведри амосферата за дребните пациенти, те да заобичат да четат, а книгите да им оказват помощ да оздравеят.

Идеята за книгите е на самата болница " Пирогов ". На нея незабавно откликват български издателства, които подаряват безплатно. Тук са сигурни, че дребните пациенти няма по какъв начин да не прояват интерес.

" Просто да им разведрим малко ситуацията и въпреки всичко да ги научиме, че и книгата е нещо, което си заслужава да се прочете. Напоследък се не помни книгата, повече всичко е в интернет средата, само че друго е да пипнеш една книга и да я прелистиш, просто тя има душа ", сподели проф. Иван Поромански, шеф на " Пирогов ".

През предходната година през незабавните кабинети на " Пирогов " са минали 23 хиляди деца, 18 хиляди от тях са останали на лекуване. Почти към всяко поделение има или ще бъде построен ъгъл за деца с библиотека.

" Това, което в този момент желаеме да доразвием е да дадем книгите в ръцете на децата, психосоциалната поддръжка и да ги научим, че има нещо друго, само че болничното заведение не е нещо толкоз ужасно ", изясни проф. Христо Шивачев, шеф на Клиниката по детска хирургия в " Пирогов ".

" Ние дарихме над 500 книги, постарахме се да бъдат доста разнородни и забавни за децата, тъй като аз персонално имам вяра, че книгата дава доста добра библиотерапия и в действителност тя е поддръжка на децата, убижище в сложните моменти ", добави Виктория Бисерова, издател.

Всеки, който желае да подари книги за детските клиники на " Пирогов " е добре пристигнал, споделят тук. А в случай че дадена книга хареса на детето, откакто оздраве, то може да си я занесе у дома.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР