Десет алпинисти загинаха, още 17 бяха ранени в планините на

...
Десет алпинисти загинаха, още 17 бяха ранени в планините на
Коментари Харесай

Лавина затрупа десет души в Северна Индия

Десет алпинисти починаха, още 17 бяха ранени в планините на Индия заради лавина. Подробности разгласява вестник " Таймс ъв Индия ", базирайки се на районната работа за незабавно реагиране. Уточнява се, че случаят е станал в щата Утаракханд в северната част на страната. Туристическата група, която включвала 41 души (34 стажанти и седем инструктори) от Института по алпинизъм " Неру ", до момента в който пресичала хималайския хладилник Докриани Бомак на надморска височина над три хиляди метра, попада под лавина.

Според спасителите още към 20 туристи са блокирани в дълбоките пукнатини на ледника. Издирването им се усложнява от отдалечеността на региона и неприятното време, които не разрешават потреблението на военни хеликоптери, участващи в избавителната интервенция. До момента са открити телата на четирима души. Издирването на останалите жертви продължава.

По-рано през октомври в Непал, на връх Еверест, туристи снимаха голяма лавина, спускаща се в подножието на Манаслу. Кадрите демонстрират по какъв начин голям поток от снежна маса се втурва от планините, покривайки всичко по пътя си с облак. Очевидци на естествения феномен напущат лагера небрежно, само че бягайки не престават да снимат протичащото се с телефона.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР