ДеСантис към Айгер от Дисни: „Прекратете делото“

...
Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис (R) каза в понеделник, че
Коментари Харесай

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис (R) каза в понеделник, че главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър трябва да оттегли делото на своята компания срещу ДеСантис и други служители на Флорида.

В интервю за „Последно обаждане“ на CNBC, ДеСантис беше попитан какво би казал на Игер, ако двамата се обадят по телефона, на което губернаторът отговори: „Те съдят щата Флорида, ще загубят това съдебен процес. Така че това, което бих казал, е, прекратете делото.“

Искът на Disney, заведен във федералния съд през април, твърди, че ДеСантис, който е кандидат за президент през 2024 г., е отмъстил на развлекателния гигант заради гласната му опозиция миналата година към щатския закон „Не казвай гей“, който забранява преподаването на полова идентификация и сексуална идентичност в определени класове. Disney обеща да помогне за отмяната на законопроекта срещу ЛГБТК, а бившият главен изпълнителен директор на Disney Боб Чапек се извини, че първоначално е запазил мълчание относно законопроекта след критиките.

DeSantis подписа законодателство по-рано тази година, за да сложи край на Disney власт над Reedy Creek Improvement District, 25 000 акра, които компанията самоуправляваше в продължение на десетилетия. Законът също назначи петчленен борд, който да управлява района, което по-късно анулира предишни споразумения, сключени от Disney.

„Така че всичко, което искаме да направим, е да се отнасяме към всички еднакво и нека продължим напред, аз съм напълно добре с това. Но не съм съгласен с даването на извънредни привилегии … на една специална компания, изключвайки всички останали“, каза ДеСантис във връзка със специалния данъчен район на Дисни.

Искът на Дисни твърди, че ДеСантис е провел „целенасочена кампания на правителствено отмъщение“, което беше „оркестрирано на всяка стъпка“, като форма на наказание за „защитената реч“ на Дисни.

„Ние оценяваме работата с тях през годините, но бих казал върнете се към това, което направихте добре“, каза ДеСантис в понеделник. „Мисля, че това ще бъде правилното бизнес решение“, добавяйки, че щатът „основно е продължил напред“.

ДеСантис каза, че Флорида е „страхотно място за правене на бизнес“ и изтъкна нивото на безработица в щата, фискална позиция и лидерство в нови бизнес формации.

„Всички ваши конкуренти се справят много добре тук – Universal, SeaWorld – те не са имали същите специални привилегии като вас,“ каза ДеСантис.

< p>The Hill се свърза с Disney за коментар.

В усилията си да изкорени културата на „събуждането“ като част от своята президентска кампания, губернаторът на Флорида също обвини развлекателната компания в сексуализиране на деца. Игър отхвърли това твърдение миналия месец, като каза на CNBC, че идеята е „абсурдна“ и „неточна“.

През юни ДеСантис поиска от федерален съдия да отхвърли делото, твърдейки, че той и секретарят на отдела на Флорида на Economic Opportunity са „имунизирани“ срещу съдебния спор.

Пълното интервю на CNBC с DeSantis ще бъде излъчено в 19:00 часа. Понеделник.

За последните новини, прогнозата за времето, спорта и поточно видео се насочете към The Hill.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР