Дерогацията трябва да отпадне веднага и трябва да има съгласие.

...
Дерогацията трябва да отпадне веднага и трябва да има съгласие.
Коментари Харесай

Пеевски към Денков: Дерогацията на "Лукойл" трябва да отпадне веднага!

" Дерогацията би трябвало да отпадне незабавно и би трябвало да има единодушие. Ако това не се случи, партиите, които са срещу, са про-Путин партии. Днес е 10 ноември – демокрацията може да си отиде тъкмо от про-Путин партии в България ", това съобщи Делян Пеевски, ръководител на ПГ на Движение за права и свободи пред публицисти.
 
Той разяснява следствието, което Европейската комисия стартира, откакто стана ясно, че бургаската рафинерия е намерила малка врата в дерогацията и изнася съветски нефт и петролни артикули макар възбраната и нарушава европейските наказания като продава продуктите в страни от Европейски Съюз и даже в Съединени американски щати. Износът е за над 1 милиарда евро.
 
 Лукойл България Лукойл България Източник: Zonanews
Автори на заключенията са организацията " Глобъл Уитнес ", българският Център за проучване на демокрацията и Центърът за проучване на силата и чистия въздух.
 
Според документа бургаската рафинерия създава горива и масла от евтината съветска суровина, изнася ги сякаш за страни отвън Европейския съюз, а по-късно претрупва нефтопродуктите от транспортен съд на транспортен съд в намерено море или на интернационалните пристанища, с цел да се заметат следите през новорегистрирани кораби или плаващи под разнообразни знамена, след което горивата влизат в Европейската общественост и стигат даже до Съединени американски щати.
 
" За нас това следствие е нещо доста хубаво, тъй като не бяхме чути доста дълго време. Виждаме, че от тези интернационалните следствия всичко, което приказваме, е реалност, уточни Пеевски пред публицисти. И отсече " Това би трябвало да завърши незабавно в България ".
 
Изводите от следствието бяха доказани в четвъртък от премиера Николай Денков. Той разяснява, че тези неща се знаят, само че държавното управление не може да направи нищо, тъй като няма надзор над интервенциите по море. В отговор Пеевски даде да се разбере, че счита това за опрощение. Според него решението е просто – стопира се производството и няма проблем с износа.

" Обяснения от вида на " Ама това е станало на открито, тук няма проблем, митниците не са установили нищо " – е, в случай че не се създава тук, може ли да излиза това гориво? ", попита риторично той. Той бе безапелационен, че в случай че производството се спре, няма да има експорт от България.
 
Правителството обаче е срещу бързо унищожаване на опцията за работа с съветски нефт. От кабинета настояват, че това би трябвало да се случи последователно, с цел да може рафинерията да си набави първични материали с друг генезис. В четвъртък Денков разяснява, че срокът на дерогацията е съкратен до октомври следващата година, с цел да се премине гладко към работа с неруски нефт.
 
Пеевски обаче загатна, че ще упорства това да се случи много по-бързо. " За нас би трябвало да се случи незабавно това нещо. И би трябвало да има единодушие. Защото, в случай че това не се случи, партиите които не го поддържат, са про-Путин партии. 
 
И направи връзка с днешния ден: Както се споделя, през днешния ден е Десети ноемви, демокрацията може да си отиде тъкмо от про-Путин партии в България ", съобщи той.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР