Дерогацията е въведена поради липсата на невъзможност веднага да се

...
Дерогацията е въведена поради липсата на невъзможност веднага да се
Коментари Харесай

Бившият министър Никола Стоянов: С отпадането на дерогацията ще има сериозно поскъпване на горивата

Дерогацията е въведена заради неналичието на неспособност незабавно да се премине на неруски нефт, а и да е в интерес на българските жители, с цел да няма шоково повишаване на горивата. От една страна е значимо цените да са ниски, а от друга – да няма свръхпечалби. Това съобщи някогашният министър на стопанската система Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

Това, което успяхме да реализираме е на тримесечие „ Лукойл “ да се внася налог в хазната ни, като постигнахме съглашение да пренесат икономическата си активност в България, акцентира той.

„ Има данъчни закони в България и те би трябвало да се съблюдават от всички. Когато те реалокираха икономическата си активност в България през декември в хазната постъпиха 87,5 млн. лв. “, уточни Стоянов.

Във връзка с обвиняванията, че „ Лукойл “ не внася налозите си, някогашният стопански министър съобщи: „ Затова изискахме да има икономическа изгода. Планът за прекосяване на неруски нефт не може да се направи от Народното събрание, а от „ Лукойл “ под натиска на държавното управление. Още март месец са почнали проби с неруски нефт. По-сериозен е казуса с логистиката. Когато виждаш, че има дерогация – е безмислено да пренастроиш на Уралс. Има настояща дерогация до края на 2024 година. Те не внасят различен нефт, тъй като има дерогация. С отпадането ѝ можем да чакаме съществено повишаване на горивата. Няма да се употребява съветски недопечен нефт, който е по-евтин и бензинът ще е по-скъп, само че ще го има. Двете ни благоприятни условия за импорт са през Босфора или през Черноморския район “, изясни Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет и сподели схеми на облагите на рафинерията и налозите, които е почнала да внася у нас, след натиска на служебния кабинет.





По думите му най-важният индивид в енергетиката е да има предвидимост. „ Ужасно е, че всеки ден се трансформират разпоредбите. Като се реши нещо – да се работи по его. Като има свръхпечалби – да се обложат. Гордеем се, че успяхме да качим с 43% “.

Във връзка с поръчаните заболели машини „ Страйкър “, Стоянов съобщи: „ Изключително значимо е тяхната поддръжка да се прави тук и боеприпасите им да се създават в България “.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР