Дерогацията беше приета, за да може рафинерията постепенно да мине

...
Дерогацията беше приета, за да може рафинерията постепенно да мине
Коментари Харесай

Владислав Панев с прогноза: Ще бъде ли успешен вота на недоверие към кабинета

Дерогацията беше призната, с цел да може рафинерията последователно да мине към преправка на неруски нефт. Делът на съветския нефт обаче стана над 90% по чисто стопански аргументи. Дерогацията към този момент не извършва своята роля. Това разяснява депутатът от " - " Владислав Панев в ефира на БНР.

По думите му страната още не се е справила с тази задача, което коства милиарди. И добави, че дерогацията не е ръководена добре.

Относно законодателните промени, който плануват гладко прекосяване към различен тип нефт Панев сподели, че е " прекомерно гладко, може би ". Извоюваното време за рафинерията да мине на други горива беше изцяло задоволително, уточни депутатът от ПП-ДБ.

Според него сметките демонстрират, че в случай че разликата в цената сред съветския и другия нефт е милиарди годишно, това значи стотици милиони всеки месец " подарък към " Лукойл ".

Най-добре е парламентарното болшинство да седне на масата и да се почисти популизмът, акцентира Владислав Панев по отношение на идното разглеждане на бюджета за 2024 година и несъгласията с ГЕРБ по тази тематика.

" Приходите наподобяват повишени и оптимистични. От друга страна желаят спомагателни разноски за общините и са против политиките по изсветляване на сивата стопанска система. Първо желаеме да изслушаме министъра на финансите. Тогава ще решим ще поддържаме или няма да поддържаме ", уточни още Панев. 

Той изрази запаси към заложения 16% растеж на данъчните доходи при 3,2% стопански напредък, който дефинира като " леко оптимистичен ".

" Ако директната такса за преноса на газ не може да бъде събрана, е " добре да има буфери, а буфери при 3% препоръчан недостиг по-скоро не се виждат, с изключение на да режем финансовите разноски ", изрази мнение той.

Правителството няма да падне поради вота на съмнение, предвижда Панев.

На въпрос за възможни смени в кабинета и дали са нужни такива лични промени, Владислав Панев уточни: " Правителството е длъжно да работи по-ефективно, доколкото икономическите вероятности пред Европа не са изключително слънчеви. Икономическият напредък спада. Имена не мога да кажа. "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР