Дериватните инструменти са много важни за пазара, поради което се

...
Дериватните инструменти са много важни за пазара, поради което се
Коментари Харесай

Николай Ялъмов: Дериватните инструменти са важни за пазара

Дериватните принадлежности са доста значими за пазара, заради което се фокусираме върху развиването им в България. Това сподели Николай Ялъмов, ръководител на борда на шефовете на Капман Холдинг, по време на икономическата конференция Шумът на парите, проведена от Profit.bg.

Капман е първият капиталов медиатор в България, получил лиценз за уредник на Многостранна система за търговия (Multilateral Trading Facility) – MTF SOFIA.

„ Имаме няколко нови продукта, които сме замислили, само че всекидневно не срещаме изключително огромно схващане от надзора във връзка новите артикули “, означи Ялъмов, добавяйки, че се надява тези думи да бъдат признати като градивна рецензия.

По думите му, към този момент има 9 капиталови медиатора, които са членове на многостранната система за търговия, като към момента не може да става дума за съпоставяне с интернационалните стандарти. „ Но в случай че би трябвало да се съпоставяме с оборота на БФБ-София, сме на равнище от към 15% от него “, посочи Ялъмов.

По думите му, процедурите по набиране на капитал не са на фокус за MTF SOFIA, за сметка на дириватите. „ Дериват се прави върху базов инструмент, а те не са толкоз ликвидни у нас, заради което желаеме да вършим деривати върху различен тип базов инструмент, който не е търгуван в България “, сподели той.

По отношение на районната борсова самодейност SEE Link, Ялъмов уточни къде, съгласно него, е прикрит казусът по отношение на слабата интензивност на този единен пазар.

Повече четете ТУК
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР