Дербито между Рилски спортист и Балкан (Ботевград) е на челно

...
Дербито между Рилски спортист и Балкан (Ботевград) е на челно
Коментари Харесай

Мач на седмицата на Sportal.bg: Рилски спортист - Балкан

Дербито сред Рилски състезател и Балкан (Ботевград) е на челно място в новата графа на Sportal.bg - " Мач на седмицата " , която ще ви показва забавни обстоятелства за най-вълнуващите конфликти от Националната Баскетболна Лига . Срещата сред водача в класирането и настоящия първенец на шампионата е част от 15-ия кръг на НБЛ и ще се организира в събота от 19:00 часа в зала " Арена Самоков " .

И Рилски , и Балкан са измежду главните кандидати за трофея през сегашния сезон. Двата тима сега са част от топ 3 на шампионата, като " Рилецо " заема лидерската позиция, а ботевградчани са на третото място, незабавно след втория Левски Лукойл .



Рилски състезател впечатлява с представянето си през този сезон. Добре смазаната машина на старши треньора Людмил Хаджисотиров е в серия от 11 следващи победи и нe e усещала усета на загубата от три месеца насам. Тимът от Самоков има единствено едно проваляне през сегашния сезон - от Левски Лукойл в откриващия кръг на шампионата през октомври, само че по-късно е непогрешим и громи съперницик след противник. " Рилецо " е в серия от 6 следващи извоювани дуела с най-малко 10 точки, като измежду тях са двуцифрени триумфи над съперниците Левски Лукойл и Берое .

А 11 следващи победи не идват просто по този начин. Съставът на Удо наподобява добре уравновесен, а мотив за това са четиримата баскетболисти със приблизително по най-малко 10 точки на мач. Гардовете Брандън Браун и Павлин Иванов бележат по 15.2 точки, като първият прибавя и по 5.9 асистенции, чилиецът Николас Карвачо записва по 13.7 точки и 9.3 битки в първия си професионален сезон, а националът Алекс Симеонов бележи по 12.0 точки и овладява по 5.3 топки. От пейката на самоковци положителни включвания вършат Тери Портър с 9.8 точки и 6.8 битки и гардът Мирослав Васов , който оставя по 8.3 точки в ролята си от скамейката.

Балкан изпитваше известни компликации и не беше с цялостния си състав при започване на сезона, което докара до три загуби в първите пет мача на " зелените " от Ботевград . Селекцията на старши треньора Йовица Арсич въпреки всичко се разсъни след триумф над Левски Лукойл в " Универсиада " и записа серия от пет следващи победи, която обаче бе прекратена след проваляне от Берое в Стара Загора предходната седмица. До този миг е явно, че Балкан играе по-добре отвън " Арена Ботевград " , защото разполага с актив от 5 победи и 1 проваляне в гостуващите си дуели - нещо, което сигурно прави усещане в лагера на Рилски състезател .



Ботевградчани също могат да се похвалят с четирима играчи с двуцифрен точков актив. Тауан Ейджи прави мощен първи сезон като експерт и записва " дабъл-дабъл " от 15.1 точки и 10.0 битки. Титулярният център Дарко Балабан оставя по 14.5 точки и 6.9 битки, а бързите гардове Сияни Чеймбърс и Давонтей Джордан също са заплаха за отбраната на Рилски със своите 13.8 и 12.4 точки надлежно. Божидар Аврамов , Крис Минков и капитанаът Димитър Димитров са идващите по ефикасност в състава, само че и от тримата се чака повече неизменност.



Рилски състезател завоюва първия си конфликт с Балкан за сегашния сезон. Момчетата на Хаджисотиров надделяха своя конкурент в Ботевград с 80:87 в средата на декември. Преди тази загуба " зелените " бяха спечелили четири следващи публични мача със своя противник. В " Арена Самоков " постоянно се получават любопитни конфликти сред двата отбора, като последните два приключиха с доста драма - единият бе победа с продължение за Рилски , а вторият - едноточков триумф за Балкан .

Преди огромния мач обаче двата тима ще би трябвало да преминат през привидно лесни провокации през утрешния ден. В срещи от 14-ия кръг Рилски състезател гостува на Спартак (Плевен) , а Балкан приема закъсалия Черно море Тича .

Снимки: Балкан
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР