Дербито между Левски и ЦСКА-София от плейофите може да се

...
Дербито между Левски и ЦСКА-София от плейофите може да се
Коментари Харесай

Пускат фенове на Левски - ЦСКА-София

Дербито сред Левски и ЦСКА-София от плейофите може да се играе на клубен стадион или на " Васил Левски " пред малобройна аудитория. Тези разновидности са били обсъждани по време на работните срещи по отношение на подновяването на шампионата. Първият е по-реален. Вторият зависи от борбата с COVID-19 у нас. Единият от двата клуба към този момент си е направил устата да одобри мача на стадиона си. Решеиние обаче към момента не е взето дефинитивно.

По разпоредба рисковите срещи сред столични тимове се организират на " Васил Левски ". Причината за това е едно дерби сред Левски и ЦСКА от 2011 година, когато " алените " завоюваха с 3:1 на " Георги Аспарухов ", а последователите на гостите потрошиха бранша, в който бяха настанени. Оттогава полицията е безапелационна, че тези мачове ще се играят единствено на Националния стадион.

Сега обаче дербито ще се играе без аудитория и по този начин рискът от нови ексцесии отпада като фактор. Така един от двата клуба ще си спести разноските за наем на " Васил Левски ". " Там бе и изработен ремонт, който продължава. Не е ясно дали всичко ще бъде готово до началото на шампионата ", оповестиха управителни фактори от ПФЛ.

А е допустимо плейофите да започват точно с подобен конфликт, в случай че двата отбора завършат надлежно на третото и четвъртото място в класирането. Вариант по време на дербито да бъдат позволени 30% почитатели също е бил коментиран. Той обаче зависи от Националния действен щаб. Идеята е най-малко най-крайните последователи на двата клуба да бъдат на стадиона, вместо да се шляят из София и да провокират вълнения. Последната дума по този въпрос обаче ще има освен Щаба, само че и столична полиция и Общината, които също се явяват като страна в тази ситуация.

Както е известно, Левски е най-заинтересован да има най-малко мач на " Герена ". Освен, че ще спестят пари от наем, " сините " ще могат и още веднъж да изпълнят виртуално стадиона. Дербито с ЦСКА-София, което се състоя преди въвеждането на изключителните ограничения, донесе близо 500 хиляди лв. в клубната каса. В момента обаче " сините " са втори, а " алените " - четвърти. Ако този вид се резервира, то срещата ще е на " Българска войска ".

" Меридиан мач "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР