Дербито между Левски и Ботев (Пловдив) днес ще бъде ръководено

...
Дербито между Левски и Ботев (Пловдив) днес ще бъде ръководено
Коментари Харесай

Георги Димитров не е ръководил мач на Левски от 18 месеца

Дербито сред Левски и Ботев (Пловдив) през днешния ден ще бъде ръководено от съдията Георги Димитров.

Справка в статистиката демонстрира забавни обстоятелства от предишното, свързани с нарядите му на мачове на " сините ". Синът на някогашния първокласен рефер Кънчо Димитров не е свирил срещи на Левски от близо година и половина, показва " Мач Телеграф ". Едно от забавните неща е, че последната му поява бе още веднъж на мач на " сините " таман против Ботев (Пд).
 Билал Бари се нуждае от голове, с цел да избегне антирекорд
Билал Бари се нуждае от голове, с цел да избегне антирекорд

Вижте защо става въпрос

Той се игра на 26 септември 2020 година на клубната база на " канарчетата " в Коматево. Този мач беше призрачен за Левски. " Сините " паднаха с 1:2, а изгубиха за близо 8 месеца и тогавашния си най-хубав състезател Борислав Цонев, който се контузи рано-рано. Две от фракциите в " синята " агитка пък се сбиха грубо по време на този дуел. Що се отнася до рефера, след края на срещата тогавашният треньор на Левски Георги Тодоров го нападна остро за сбъркана идентичност при проявлението на картоните.

След почивката Димитров сподели жълт картон на Джонатан Перейра от Ботев, а при повторенията останаха съществени подозрения, че фаулът извърши Мишел Еспиноса, който имаше към този момент един жълт картон и трябваше да бъде изпъден. Ситуация, която в днешно време най-малкото щеше да се прегледа с ВАР, защото системата може да се намесва при сбъркана идентичност на получателя на картона.

Оттогава - насам Георги Димитров не се бе появявал на мачове на Левски. От 7 мача салдото на " сините " при него е еднакъв - по 3 победи и 3 загуби, едно тъждество, а головата разлика въпреки всичко е плюс за Левски — 11:8.

Ботев от своя страна има позитивна статистика при Георги Димитров. От 17 мача при него " канарчетата " имат 8 победи, 3 равенства и 6 загуби, при голова разлика 29:23.
 Ботев (Пд) е допускал гол в 34 следващи турнирни гостувания на
Ботев (Пд) е допускал гол в 34 следващи турнирни гостувания на " Герена "

Всичко стартира на 17 февруари, 1979 година
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР