Дерби между Нова Зеландия и Англия ще украси полуфиналите от

...
Дерби между Нова Зеландия и Англия ще украси полуфиналите от
Коментари Харесай

Нова Зеландия и Англия оформиха мечтан полуфинал на световното по ръгби

Дерби сред Нова Зеландия и Англия ще украси полуфиналите от международното състезание по ръгби в Япония. Двата отбора завоюваха безапелационно срещите си на четвъртфиналите, с цел да обезпечат мач между тях.

Дотук две от най-успешните народи в ръгбито имат 41 мача между тях като Нова Зеландия води с 33 победи против единствено седем за англичаните. Един мач приключва наедно. На международни шампионати двата отбора са се срещали единствено един път, като " Ол блекс " завоюваха през 1999 година в Лондон.

 Нова Зеландия и Англия оформиха желан полуфинал на международното по ръгби
© Reuters

За да стигне до първия си полуфинал от 2007 година насам Англия победи Австралия, който беше считан за един от любимците в шампионата. В последна сметка англичаните победиха с 40:16 след мощно показване и в двете полувремена. На почивката Англия водеше със 17:9, след което Австралия опита да се върне, само че устремът им беше спрян след серия от 10 точки.

Във втория мач от програмата международните първенци от Нова Зеландия разгромиха лидера в международната класация и победител в Шестте народи от 2018 година Ирландия с 46:14.

 Нова Зеландия и Англия оформиха желан полуфинал на международното по ръгби
© Reuters

" Ол Блекс " поведоха безапелационно от началото и не позволиха изненада до края. От 1987 година, когато стартира историята на международните шампионати, Нова Зеландия пропуща единствено един път да се класира измежду четирите най-хубави отбора, като през 2007 година отпадна на четвъртфиналите.

Полуфиналът сред Англия и Нова Зеландия ще бъде на 26 октомври. Другите два отбора ще бъдат избрани от срещите Уелс – Франция и Япония – Южна Африка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР