Депутатката от руската Дума Ирина Ярова предлага да се въведе

...
Депутатката от руската Дума Ирина Ярова предлага да се въведе
Коментари Харесай

В Русия искат наказателна отговорност за русофобия

Депутатката от съветската Дума Ирина Ярова предлага да се вкара наказателна отговорност за демонстрация на русофобия. Това оповестява съветската версия на

Изявлението си тя направи на юридически конгрес в Петербург.

" Ние сме длъжни в нашето законодателство да дадем тъкмо определение на русофобията като човеконенавистна идеология и да въведем независима наказателна отоворност за русофобия ", съобщи Ярова.

Заместник-министърът на правораздаването на Русия Андрей Логинов поддържа предлагането на депутатката. Той счита, че в съветското законодателство би трябвало да се вкара разбиране " русофобия " и да се откри отговорност за " русофобска активност ".

Татяна Москалкова, която отговоря за правата на индивида в Русия съобщи, че през предходната година деянията на русофобия са се нараснали пет пъти. И означи, че съгласно нея русофобията е обособен състав на закононарушение - без значение от това, че субектите на това закононарушение по предписание ще са задгранични жители, живеещи на други териотрии.

В края на февруари аналогични оферти направи шефът на президентския съвет по развиването на гражданското общество и правата на индивида Валери Фадеев. Според него в бъдеще по подобен законодателен текст следва да бъдат наказвани хора, живеещи в други страни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР