Депутатката от ГЕРБ Славена Точева, която от 2 години е

...
Депутатката от ГЕРБ Славена Точева, която от 2 години е
Коментари Харесай

Рекордьорката по преференции Славена Точева пита МВР за вота за “лицето Стела Николова” във Варна

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева, която от 2 години е разследвана от Министерство на вътрешните работи поради подозрения за пазаруване на гласове и отчитане през голям брой преференции, реши да контраатакува Стела Николова (ПП-ДБ) поради персоналния ѝ избор на последните избори.

Както Точева, по този начин и Николова бяха определени от Варна на последните избори, само че до момента в който третата в листата на ГЕРБ записва 10 159 преференции (20% от всички гласове за партията), тези за Николова бяха 3863 (10% от тези за коалицията).

Точева е внесла въпрос до служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев във връзка " изборния развой във Варна " особено поради Стела Николова, като твърди, че " този огромен мажоритарен избор, нетипичен за представляваната от нея политическа мощ в морската столица, придвижи госпожа Николова от неизбираемата 7-ма позиция до второто място в листата ".



За да илюстрира изненадата си от преференциите на депутатката от ПП-ДБ, Славена Точева е преброила единствено 3 преференции за нея в " родното ѝ село Царевци ", а на други места, " където би трябвало да е по-малко разпознаваема ", събирала повече желания.

Стела Николова беше общински консултант на Демократична България във Варна, някогашен претендент кмет е и преференциите ѝ във Варна на Избори 2023 не са изключително изненадващи, като се има поради, че още през април 2021 година размести листата с над 4000 гласа.

Славена Точева обаче няма политическа кариера преди включването ѝ в листите на ГЕРБ-Варна. Преди това тя е работила като хостеса в нощен клуб. На 2 април тя беше сложена на избираемото трето място след двама някогашни министри на ГЕРБ, като изпреварва техните персонални гласове заедно със своите преференции.

В общини като гласовете за ГЕРБ са четири пъти повече от тези за ПП-ДБ. Град Варна обаче е съвсем поравно разграничен сред първите две политически сили - с преднина на ГЕРБ от едвам 853 гласа.

Малко след изборите стана ясно, че Министерство на вътрешните работи проверява Точева цели две години поради странните изкривявания на резултата на ГЕРБ във Варна в нейна изгода.

Според данните на " Сега " - във Варна се водят най-малко три досъдебни производства. Разследва се проведена незаконна група още от 2021 година, когато Точева за първи път се появи в листата и прескочи от 25-то до 2-ро място за една нощ. В следствието е забъркан локалният строителен предприемач Даниел Славов - Дидо Дънката.

Сега тя желае информация от Министерство на вътрешните работи за това дали са получавали сигнали за " зависимости и обвързаности " на Стела Николова с представители на варненскяи бизнес и " по какъв начин е финансирала самостоятелната си предизборна акция, която очевидно беше най-скъпата в морската столица ".

" Считам, че би трябвало да се мери с идентичен критерий за всички. Щом броят на моите преференции се счита за подозрителен, то е редно и тези, получени от лицето Стела Николова, също да бъдат тествани ", афишира Славена Точева.

Въпросът ѝ до Иван Демерджиев е импортиран на 5 май, като Точева категорично е поискала отговорът да е писмен.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР