Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен

...
Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като народен
Коментари Харесай

Бойко Борисов започна разчистването в ГЕРБ, депутатка от Варна подава оставка

Депутатката от ГЕРБ Славена Точева е подала оставка като депутат след категорично гледище от страна на водача на партията Бойко Борисов, оповестява „ 24 часа “.

Варненската депутатка от ГЕРБ стана известна като " Мис Преференция " или шампионката по преферении. Причината е, че на няколко поредни избора за народни представители, тя ставаше претендентът, който събираше най-вече персонални желания. На последните парламентарни избори през април 2023 година Точева събра над 10 000 преференции и бе проверявана от прокуратурата за пазаруване на избор.

Заради тези необикновени гласове на Точева, която е някогашна хостеса, се появиха съществени подозрения, че тя е подкрепяна от варненския предприемач със противоречива популярност Даниел Славов-Дидо Дънката. А на последните локални избори тези обвинявания се придвижиха и върху цялата варненска конструкция на ГЕРБ. В резултат партията на Борисов изгуби борбата за кмет на Варна.

С махането на Точева Борисов желае да почисти опцията за всевъзможни спекулации и обвързване на ГЕРБ с Дидо Дънката, обясниха близки до водача на ГЕРБ. Като доста евентуално оставката на Точева от Народното събрание ще бъде последвана от съществено почистване в ГЕРБ-Варна. Това било и явен сигнал до локалните организации на партията, че водачът нямало да им разреши даже и подозрения, че са обвързани със съмнителни предприемачи.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР