Депутатката от БСП и говорителка на групата на социалистите в

...
Депутатката от БСП и говорителка на групата на социалистите в
Коментари Харесай

Йончева лекува страхливи души или е като „пощенска кутия”?!

Депутатката от Българска социалистическа партия и говорителка на групата на социалистите в Народното събрание Елена Йончева през днешния ден изнесе своите обещани преди дни „ разкрития”, предоставени й на тепсия с нелегално изработен запис преди три години от неизвестен чиновник на Министерство на културата, в който се вижда, че министър Боил Банов беседва по телефон с незнаен човек!

Срещу Елена Йончева прокуратурата повдигна обвиняване преди дни. А тя разгласи, че тази държавна институция се употребила за политически разправи с нея. Сега обаче наподобява, ненадейно повярвала в прокуратурата, щяла да я уведоми, както и ОЛАФ за доставеният й запис.

Елена Йончева приказва пред публицисти за корупционна скица във властта, която, съгласно нея, е обвързвана с реконструкцията на площад “Александър Батенберг “. Депутатката е уверена, че с дейностите си министър Банов бил икономисал санкция 700 000 лв. на строителя – водещата компания, в който е „ Пътища и мостове” и по този начин е увредил ползите на страната. Всичко това е станало през март 2016 година за “Ларгото “ – Сердика втори и врети стадий.

След оповестението на записа, който самичък по себе си не е бил изработен по законов метод и в този смисъл не е никакво доказателство, не последваха ясни отговори и доводи от страна на обвиняващата Елена Йончева.

Тя отхвърли да отговори с кого тъкмо е разговарял министър Боил Банов в качеството си на зам.-министър тогава. Стана атегорично ясно единствено, че комай е неизвестен доброжелател на Българска социалистическа партия. Нахвърляни бяха имената на Татяна Ценовска, Ангел Ангелов, арх. Мечкунов, инж.Драгомир Драганов, Атанас Ангелов и други.

Ако този неизвестен чиновник, презастраховал си чиновническото комфортно местенце посредством подличкото анонимно направено записче, не го е обнародвал цели три години, то „ разкритията” му по предопределение 3 години по-късно, не са ли прям рекет?

Анонимният страхливец, да се надяваме единствено към този момент, чиновник от културното министерство, който е услужил на социалистите с този запис, не е ли редно да носи също отговорност, че цели три години подличко се е спотайвал, откакто през цялото това време неговият автограф е стоял под книжата.

Извинявам се, но обнародването на анонимни записи, доста ми припомня разкритието на едностранчиво поднесена информация в някои медии посредством флашки. Този циничен прийом към момента се прави в някои от оживелите вестници. Разпространителите на този тип "информация " наричахме "пощенски кутии ".

Въпрос без отговор остана и какво персонално печели министър Банов от диалога си с частната компания, изпълнявала строителната поръчка, щом е упрекнат от социалистите? Не е редно да се хвърлят обвинявания като димки, единствено с цел да се омирисва с съмнения публичното пространство.

Боил Банов отхвърли обвиняванията и сподели, че евентуално става въпрос за скърпен монтаж. Той разгласи, че е завел искова молба от своя страна, по която текат правосъдни каузи. „ Спестени и опростени пари към частни реализатори няма, а оставка е подготвен да подаде веднага”. Допълни, че бил рекетиран и че ще си пази правата до дъно.

Днес след алените фойерверки, всичко в края на краищата беше сведено до страха на служителя, който толкова се боял, че подличко правил противозаконни записи. И куражлийката на Българска социалистическа партия Елена Йончева, която се явява на бял кон, на часа ще излекува страхливата чиновническа душица. Кой крив и кой прав – ще потвърждават занапред проверяващите.

Но, както споделят братята китайци - щом денем не си направил нищо неприятно, в среднощ не се пердах, в случай че почукат на вратата ти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР