Депутатката от БСП Елена Йончева определи обвиненията срещу нея за

...
Депутатката от БСП Елена Йончева определи обвиненията срещу нея за
Коментари Харесай

Елена Йончева за обвиненията срещу нея: Абсурдни са!

Депутатката от Българска социалистическа партия Елена Йончева дефинира обвиняванията против нея за пране на пари като неуместни и упрекна ръководещите в политическа репреси, а сътрудниците й от парламентарната група на левицата застанаха зад нея и заявиха поддръжката си.

Вчера стана ясно, че Йончева е с повдигнато обвиняване за пране на пари. Разследването против нея се води от Специализираната прокуратура и стартира след сигнал от депутати от ГЕРБ.

Става дума за обвиняванията на Делян Добрев против Йончева за присвоени пари от банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ), които били прикривани в офшорна компания.

" Обвиненията, че работейки в ТВ7 за интервала 2012-2014 година съм финансирана по незаконен метод, са неуместни. Това е интервалът, в който снимах поредност от документални филми ", отсече през днешния ден в Народното събрание алената депутатка.

" Средствата за тези компании са преведени през КТБ в интервал, когато дори страната с нейните контролни функционалности не е могла да планува нейния срив. Обвиненията, че съм занела, че тези средства са с незаконен генезис, е опит да бъда ангажирана с моята отбрана, а не с работата ми на народен представител ", продължи тя.

По думите й офанзивата против нея е почнала, когато е поискала самостоятелната експертиза и инспекция на автомагистралите.

" Борисов и държавното управление към този момент употребяват основаната и следената от тях спецпрокуратура за заплашване, за опасност, за обществено оскърбление на своите съперници. Но тази офанзива и принуда няма да ни спре ", настоя Йончева.

Според соцдепутатът Иван Иванов тези обвинявания били неблаговиден опит на ГЕРБ да завоюва служебно европейските избори.

" Българска социалистическа партия застава зад Елена Йончева в нейната справедлива активност като публицист и депутат. Ще я поддържаме във всички й дейности ", съобщи Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР